Bosna postoji samo na papiru

Abdulah Sidran, pesnik, pisac i scenarista, jedan od najplodotvornijih autora bivše Jugoslavije

Ostavite komentar


  1. Kada neko uporno odrice nacionalna prava Srba, onda se nesumnjivo radi o nacionalisti, u ovom slucaju Bosnjackom. Takodje, rat u Bosni je poceo upravo kad su jedni ignorisali druge jer su brojniji. Nisu Srbi hteli iz Ju, vec su se neki drugi setili da bi mogli da se cepaju i imaju nacionalnu drzavu. Dosta mi je vise tih koji izigravaju antinacionaliste a u stvari su ultra nacionalisti.

  2. bio sam dobar Bošnjak dok ie trajala fizička agresija na moju Bosnu kaže uvaženi gospodin. Pitanje glasi ko je bio agresor ili je pak bilo više agresora npr Srbija, Hrvatska NATO I slični ili ipak možda nije bilo agresora u klasičnom obliku već je rat bio građanski.

  3. Ogolio je ovaj intervju Sidrana, ma koliko se trudio da glumi da je ensto drugo, ali u sustini on je samo jedan tipicni balkanski narcis-mitoman-sovinista opste prakse i nista vise. Steta

  4. Izuzetan pesnik i pisac,svedok svih dogadjaja,a opet mu mnogo toga nije jasno.I on pada u tu zamku,i pominje neke cetnike,neke navodne porazene snage,kontrarevolucionare.Pa zar mu nije jasno da su rat u bivsoj Jugoslaviji organizovali i izvele UDBASKE snage,mogu ih nazvati i nacional-boljsevicima. Iz inostranstva jedino pomognuti istim takvim "SLUZBENICKIM"snagama cija je centrala u Moskvi.Ako mu nije jasno,neka malo proanalizira svog bivseg saradnika,rezisera:cime se bavio njegov otac,cime se bavi on,koju ideologiju brani,da ne zastupa mozda cetnistvo?Zar mu nije jasno da je to sve uradjeno da bi se spasao umiruci boljsevizam,a kako i on,pretpostavljam,vuce korene iz takvog okruzenja,trazi i nalazi alibi na(ne zeleci da vidi istinu) potpuno drugoj strani.

  5. U Goraždu, gde sad boravi Sidran, traju "Dani efendije Đoza", ideologa i fašiste iz Handžar divizije čije ime nosi i jedna osnovna škola u istom mestu. U BiH se rehabilituju gubitnici iz II rata na svakoj strani. Sidran se ne uzbuđuje. To je bosanski "patriotizam" kojim se jedni ponose, a spočitavaju ga drugoj strani.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.