nikol kidmanFoto: Xavier Collin / Avalon / Profimedia

Glumica Nikol Kidman je 49. dobitnica AFI nagrade za životno delo, koja joj je dodeljena u Dolbi Teatru proteklog vikenda.

Oskarovki Nikol Kidman su se na bini pridružile Riz Viterspun i Meril Strip, koleginice iz serije Big Little Lies.

„Mogu li samo da kažem, Meril Strip? Obožavam te, oduvek sam te obožavala. Ne znam šta je to. Ti si svetionik odličnosti, topline i darežljivosti i bila si mi zvezda vodilja“, započela je Kidman.

Ona se potom nadovezala na brojne saradnike, pre svih na Džejn Kempion, rediteljku sa kojom je radila na filmu The Portrait of a Lady.

„Idete tamo gde ima posla i gde možete da zaradite za život. Pokušavate i pokušavate da dobijete ulogu i nadate se da će vas neko izabrati za svoj film. Ja sam imala sreće, neverovatno puno sreće. Došla sam u Ameriku“, rekla je glumica rođena na ostrvu Honolulu.

Zahvalila se Filipu Nojsu, koji joj je dao ulogu u filmu Dead Calm, kao i Gusu van Santu, kod koga je glumila u filmu To Die For.

„Ti si bio neverovatan jer si mi dao tu ulogu kada nisam pokazala nikakve sposobnosti koje bi ti pokazale da umem to da uradim.“

„Stiven Daldri, ti si bio pored mene tokom moje najranjivije faze života. Držao si me za ruku da to preguram i osvojio si mi Oskar“, rekla je glumica aludirajući na film The Hours u kome je tumačila Virdžiniju Vulf.

Nikol Kidman ima 5 nominacija za Oskar

Zahvalila se redom Larsu fon Triru, Alehandru Amenabaru, Džonatanu Glejzeru, Noi Baumbahu, Mimi leder, Džonu Kameronu Mičelu, Robu Maršalu, Liju Danijelsu, Džonatanu Levinu, Filipu Kaufmanu, Park Čan-vuku, Jorgosu Lantimosu, Verneru Hercogu, Gartu Dejvisu, Suzan Bir, Sofiji Kopoli, Karin Kusami, Rajanu Marfiju i Aronu Sorkinu.

Potom je pomenula i reditelje sa kojima je radila, a koji su preminuli: Tonija Skota, Džoela Šumahera, Sidnija Polaka, Noru Efron i Entonija Mingelu.

„Privilegija je snimati filmove“, dodala je Kidman i zahvalila se svima onima koji su joj dali mesto da usavrši svoju glumu, koji su ostali pored nje i koji su postali deo njene glumačke familije.

Nikol Kidman trenutno radi sa dosta mlađih autora i kaže da je to tek neka vrsta početka i da je uzbuđena da se posveti tome u narednom periodu.

Izvor: IndieWire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari