Portal Bebac o pismu ministarki Đurđević Stamenkovski: Nismo dobili odgovor ali očekujemo saradnju 1foto FoNet Zoran Mrđa

Portal Bebac još uvek nije dobio odgovor na pismo upućeno ministarki za brigu o porodici i demografiju Milici Đurđević Stamenkovski ali, kako kažu, očekuju da će sa ministarkom imati korektnu saradnju jer je takva praksa bila i za vreme mandata Darije Kisić.

„Sa prethodnom ministarkom Darijom Kisić imali smo sastanak, nakon našeg prvog obraćanja njoj kao ministarki, očekujemo da će i trenutna ministarka slično uraditi i da će razgovarati sa predstavnicima svih roditeljskih organizacija koje rade u Srbiji“, kaže za Danas Jelena Ćirić Nikolić, urednica portala Bebac.

Kaže da je uobičajena praksa da se takav sastanak održi sa svakim ministrom za brigu o porodici kada dođe na funkciju.

„Ne znamo da li je to protokol ili zaista želja da se upute u roditeljske probleme, ali sastanak se uglavnom održi. Videćemo da li će se ta tradicija nastaviti“, kaže Ćirić Nikolić.

Navodi i da su roditeljske organizacije u prethodnom ministarstvu učestvovale u izradi strategije za reproduktivno zdravlje.

„Želimo prosto da vidimo kako se danas radi sa tom strategijom i da li će se uraditi akcioni plan bez kog strategija ne može da stupi na snagu“, ističe Ćirić Nikolić.

„Očekujem da ćemo nastaviti komunikaciju sa ministarkom na nekom normalnom profesionalnom nivou“, zaključuje ona.

Portal Bebac je nedavno uputio pismo ministarki za brigu o porodici i demografiji Milici Đurđević Stamenkovski, u kom su između ostalog naveli da u tom ministarstvu nema mesta populizmu.

„Svaka reč, svaka tačka zakona i svako obećanje ima dalekosežne posledice na porodice, svako vaše pojavljivanje u neprimerenim televizijskim programima, koji imaju karakter rijalitija, nepovratno će urušiti povrenje porodica u instituciju koju predstavljate“, poručili su u pismu ministarki Đurđević Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari