Novu koncertnu sezonu Beogradske filharmonije, večeras od 20 sati na Kolarcu, otvara Martin Zighart, šef-dirigent Štutgartskog kamernog orkestra. Na programu će biti dela Mocarta, Gostuškog i Malera. BF ovim koncertom otpočinje jubilarnu, 85. sezonu, najavljenu kao Bulevar zvezda, tokom koje će se beogradskoj publici predstaviti neki od trenutno najtraženijih dirigenata i solista na evropskom i svetskom nivou.

U okviru 26 koncerata, u Beograd po prvi put dolazi čuvena violinistkinja Sara Čang, ekskluzivni EMI pijanista Beri Daglas, trenutno najtraženija Karmen, Rinat Šaham, mladi trubač Gabor Boldocki, violinista Ivri Gitlis i mnoge druge zvezde klasične muzike. Sa orkestrom BF, između ostalih, nastupiće i čuveni violončelista i pedagog David Geringas, dirigenti Tomas Zanderling i Dejvid Štern, zatim jedan od najvećih kompozitora i dirigenata današnjice Kšištof Penderecki i atraktivni duo udaraljki PercaDu.

U sezoni su zastupljeni i ovdašnji priznati umetnici – violinista Gordan Nikolić, pijanista Aleksandar Madžar, violončelistkinja Maja Bogdanović, bariton koji je ostvario blistavu svetsku karijeru Željko Lučić… Planirano je da orkestar BF ove sezone otputuje i na veliku turneju po Kini, gde će tokom tri nedelje održati 15 koncerata, u maju i junu mesecu 2009. godine. Zbog velikog interesovanja za otvaranje sezone, na blagajnu Kolarca pušten je u prodaju ograničen broj pojedinačnih karata, po ceni od 600, 800 i 1.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari