Zoran PredinZoran Predin ,foto: Radule Perisic/ATAImages.

Dva vrhunska muzičara Zoran Predin i Nikola Čuturilo singlom  „Još imaće nas“ predstavljaju svoj novi zajednički projekat „Analogna Rasa“.

Zoran Predin, jedan od najznačajnijih novotalasnih slovenačkih kantautora kojeg krasi duhovita i dominanta autorska snaga i Nikola Čuturilo, beogradski kantautor koji kroz autentični rok’n’roll zvuk daje svoj pogled na društvene teme, dugogodišnji su prijatelji posvećeni stvaranju muzike. Njihov zajednički projekat „Analogna Rasa“ nastao je kao svedočanstvo bezvremenskog kvaliteta u vremenu u kojem trendovi dolaze i odlaze vrtoglavom brzinom.
„‘Analogna Rasa’ je projekt srodnih duša. Nikola i ja smo prije gotovo četrdeset godina odlučili da se u glazbenom projektu udružimo na način koji nam najviše odgovara. Naše ideje su se sada realizirale i veselimo se što ćemo se u regiji predstavljati s glazbom i tekstovima onoj publici koja više voli sadržaj od ambalaže“, objašnjava Zoran Predin.
Analogna Rasa nisu samo ova dvojica vrhunskih muzičara, već ga čine i muzičari koji Nikolu Čuturila prate već dvadeset godina, a samom projektu pridružili su se i ostali svetski poznati umetnici poput Gradmira Smuđe koji je osmislio vizualni identitet i fotografa Briana Rašića, koji je snimio fotografije.


„Projekat smo nazvali ‘Analogna Rasa’ zato što je jako zabavno, jako inspirativno i zato što u ovim godinama postajemo svesniji protoka vremena, a Zoran i ja smo vredni umetnici koji vole da istražuju. Takođe i iz razloga što stvaramo nešto novo. Mi smo zaista u naboljim godinama, bend je mlad, pun entuzijazma i pun ljubavi prema muzici“, dodao je Nikola Čuturilo.
Predin i Čuturilo pripremaju album koji će s velikim zadovoljstvom koncertno predstaviti publici širom regiona. „Još imaće nas“ je prvi, najavni singl, a za koji je tekst i muziku napisao Nikola Čuturilo. Snimljen je u beogradskom studiju, u muzičkoj produkciji Vladimira Negovanovića.
Album „Analogna Rasa“ biće objavljen u izdanju dve izdavačke kuće, Croatia Records i Lampshade Media.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari