Izložba fotografija „Stars” Brajana Rašića u Kragujevcu 1Foto: Jane Rose

Izložba fotografija čuvenog fotografa Brajana Rašića, pod nazivom „Stars”, biće otvorena 22. juna u galeriji „Đura Jakšić” u Kragujevcu, kao uvod u 12. izdanje Arsenal festa.

Na Rašićeevoj postavci biće izložene njegove 32 slavne uramljene fotografije, koje će biti i na prodaju. Na fotografijama su neke od velikih svetskih zvezda koje je Rašić slikao tokom višedecenijske karijere: Rolling Stones, Dejvid Bouvi, Dejvid Gilmor, Prins, Sting, Frenk Sinatra, Foo Fighters.

– Neke od njih izlažem po prvi put u Srbiji, ističe Rašić.

Po njegovim rečima na izložbi su i dve fotografije kao omaž gradu Kragujevcu, koje su, za sada, tajna.

– Veliko mi je zadovoljstvo da sarađujem sa Arsenal festom i Kragujevcem, vidimo se na otvaranju 22. juna, poručio je autor.

Branislav Brajan Rašić rođen je 1954. godine u Beogradu.

Posle nekoliko godina života u Cirihu, svetsku karijeru je počeo da gradi 1979. u Londonu.

Fotografisao je više od 8.000 koncerata, a pred njegovim objektivom našle su se brojne planetarne zvezde.

Dugogodišnju saradnju sa Dejvidom Bouvijem, kome je bio zvanični fotograf, počeo je od albuma „Let’s Dance” (1983), a 2006. postao je oficijalni fotograf Rolling Stonesa.

Angažovali su ga, pored domaćih, i najugledniji planetarni muzički časopisi, a njegova dela ekskluzivno predstavlja vodeća svetska agencija Getty Images.

Izložbe Rašićevih fotografija održane su u brojnim svetskim muzejima i galerijama, a u Srbiji, uz nekoliko beogradskih postavki, veliku pažnju privukla je i prošlogodišnja, u Zrenjaninu.

Viš vesti iz ovog grada čitajte na posbnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari