Nikola Čuturilo objavio novi album „Ljuti Jam (Live)" 1Foto: Nebojša Babić

Prošle godine u junu, Nikola Čuturilo je u Domu omladine publici pružio nezaboravan koncert, koji je umešno zabeležio Dejan Lalić, a mix i produkciju uradio Vlada Negovanović.

Snimak od dvadeset pesama iz starog i novog opusa beogradskog gitariste i kantautora objavljen je digitalno i na duplom CD-u pod nazivom Ljuti Jam (Live).

Nakon velikog uspeha albuma Priče iz Depoa, koji je izašao posle devetogodišnje pauze gitariste i kantautora Nikole Čuturila, usledio je promotivni koncert u Domu omladine 3. juna prošle godine.

– Ljuti Jam je moje prvo live izdanje i mnogo mu se radujem. Što sam stariji, živi nastupi su mi sve važniji i svaki sledeći donosi dragoceno iskustvo, neizmerno zadovoljstvo i sreću. To su jedini trenuci u vremenu u kojima zaboravljam na sve – kaže Nikola Čuturilo.

Na albumu se nalazi ukupno dvadeset pesama podeljenih u dva opsega, zapravo CD-a. Na prvom su uglavnom pesme starijeg opusa iz stvaralaštva Nikole Čuturila, dok se pesme sa albuma Priče iz Depoa nalaze na drugom.

Nikola Čuturilo objavio novi album „Ljuti Jam (Live)" 2
Foto: Promo

Bez obzira koje muzičko polje istražuje u pesmama – grub, oštar zvuk gitare ili nežne balade punog srca, Nikola Čuturilo uspeva kao i uvek da izbegne zamke puke eksploatacije, čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja i time potvrdi poziciju autora koji već četiri decenije okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana.

Nikolu već godinama prate i vrsni muzičari koji su takodje učestvovali i na koncertu kao Goran Stojković – gitara i glas, Dejan Grujić – bas i glas, Darko Grujić – klavijature i glas, Blagoje Nedeljković – bubnjevi, Tamara Marković i Kristina Savić – prateći vokali.

Gosti na koncertu su bili Petar Miladinović – usna harmonika, Ivan Aleksijević – klavijature, Marko Đorđević – truba i Kristijan Mlačak na saksofonu.

Koncert je zabeležio Dejan lalić, a mix i produkciju je uradio Vladimir Negovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari