Cene obilska tvrđave od 120 do 1.200 dinara

Golubački grad se posle nekoliko godina obnove otvara 30. marta

Ostavite komentar


  1. BRUKA!
    AKO JE CEO PROJEKAT FINASIRAN OD STRANE EVROPSKE UNIJE,KO DAJE PRAVO NASOJ VLASTI KOJA PRITOM NIJE DALA NI DINARA DA SAD NAPLACUJU RAZGLEDANJE KOMPLEKSA I PO TOJ CENI!
    SLEDECI JE KALEMEGDAN…

    1. Svuda u svetu ulaznice se naplacuju pri obilasku muzeja ili kulturno-umetnickih spomenika. Odrzavanje tih institucija uvek je od javnog novca, bilo da je u pitanju srpski budzet ili EU, te niko nikad i nigde ne dovodi u pitanje placanje ulaznica bilo gde u svetu. Osim kada je jasno rec da su u pitanju fondacije ili zaduzbine koje sredstva dobijaju na druge nacine /Smtsonijan u Vasingtonu, Prizrenska bogoslovija – tamo gde sam ja makar bila/… to sto bismo mi da imamo ovakve prilike besplatno, to vise govori o nama… U Sri Lanki, koja je nesto siromasnija od nas, ulaznice u muzeje i na arheoloska nalazista su po 25 dolara… Dakle, placajmo da bismo imali. Bolje za ovo nego sa kablovsku za televizije od kojih cemo svi da dobijemo rak mozga./

Ostavite komentar


Kultura

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama 10

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama

Teatrološka studija "Novi narativ" prof. dr Marine Milivojević Mađarev analizira „Odnos prema nacionalnoj istoriji u dramskim delima u Srbiji na kraju 20. veka“, kako glasi i podnaslov tog izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine, predstavljenog 29. aprila u beogradskom pozorištu Atelje 212.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.