Danas se završava treći „Art fest“ u Aleksandrovcu 1Foto: M.Petrović

Performansom „Energija“ pod sloganom ,,Širimo ljubav“ autora Milice Trajnović i LJiljane Đuričić u izvođenju glumaca amatera iz Niša otvoren je pre dva dana , treći „Art fest“ u Aleksandrovcu.

Ovo je svojevrsna manifestacija mladih, kreativnih stvaralaca Župe koji, uz pomoć i podršku lokalnih, etabliranih kulturnih ustanova i institucija pokušavaju da integrišu kreativnost i energiju mladih u ovoj sredini i omoguće im da se iskažu svojim radovima tokom trodnevnog hepeninga koji u sebi integriše više umetnosti u jednu celinu.

Planirano iscrtavanje murala je, zbog vremenskih neprilika, završeno juče u prepodnevnim satima a program manifestacije je nastavljen kreativnom radionicom „Akvarel“ u prelepom ambijentu jedinstvenog Muzeju vinarstva i vinogradarstva smeštenom u nekadašnjem vinskom podrumu Poljoprivredne škole u Aleksandrovcu sagrađenom 1924. godine u provansalskom stilu.

Kod „Fontane“ vina u centru grada u okviru programa „Fejs art“, deca su radosno prihvatila isrtavanja lica motivima iz svoje mašte a jučerašnji dan je završen otvaranjem izložbe umetničkih fotografija , u Zavičajnom muzeju Župe, koja če biti otvorena do 9.juna 2019 godine, i predstavljanjem književnika Župe Aleksandrovačke u podrumu Galerije uz ,nezaobilaznu čašu dobrog župskog vina.

Kako nam je rekao umetnički fotograf Milutin Petrović, idejni tvorac i jedan od organizatora Art fest u Aleksandrovcu treća sezona festivala je dokaz snage entuzijazma i energije mladih kreativaca Župe koji pokazuju dovoljno senzibiliteta i spremnosti da se,efikasno, prilagođavaju savremenim trendovima u kulturi .

Trodnevni treći, „Art fest“ u Aleksandrovcu se završava večeras nezaobilaznim Di džej nastupima pod nazivom „Art of music“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari