Priči o diktafonu REC-u nagrade na festivalima u Belgiji i Indiji 1Foto: Promo

Kratki animirani film „Veliki robot” („Just For The Record”) kratki animirani film u produkciji To Blink Animation studia, proglašen za najbolji kratki animirani film na Festivalu kratkog filma Kalmthout u Belgiji.

Takođe, sredinom novembra na 15. Chinh India Festivalu dečijeg filma u New Delhiju, čiji žiri čine najmladji, nagrađen je nagradom za inovaciju u Animaciji.

U okviru nedavno održane naučno-stručne Konferencije „Film i animacija u sistemu obrazovanja Srbije” u Kinoteci u Beogradu, film „Veliki Robot” je prikazan povodom uručenja nagrade za prvo mesto u kategoriji „Filmovi za decu i mlade” osvojene na Multi most festivalu u Sremskim Karlovcima dok je na Short Form Međunarodnom festivalu kratkog filma u Gornjem Milanovcu proglašen je za najbolji kratki animirani film.

Animirani film „Veliki robot” uspešno reprezentuje srpsku animaciju širom Sveta i prikazan je na preko 70 svetskih festivala gde je za sada osvojio 17 priznanja.

U decembru će biti prikazan na Filmskom festivalu Alter Do Chao u Brazilu i Aguilar Filmskom festivalu u Španiji u okviru takmičarskog pograma. U januaru putuje na 15. izdanje Vilnius Internacionalnog filmskog festivala u Litvaniji, jednom od najvećih filmskih festivala baltičkih zemalja.

Animirani film o malenom robotu-diktafonu Recu, koji pokušava da se sprijatelji sa pticom ne bi li mu pomogla da presnimi svoju memoriju, napisao je i režirao Vojin Vasović, a art direkciju potpisuje Nikola Stepković.

Film je nastao u koprodukciji sa beogradskim studijom Digital Assets Tailors i To Blink Studiom iz Kanade. Film su podržali Filmski centar Srbije, grad Kragujevac, Ontarijski fond za umetnost (Ontario Art Council), Kanadski umetnički fond (Canada Council for the Arts) i regionalni investicioni fond Animond.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari