Donji Milanovac: Gran pri nagrade Festivala zabavne muzike za decu i mlade “TIN 2022” pripale Eni Gogić iz Kikinde i Novosađanki Bojani Srdanović 1Foto: J. B. K.

Na ovogodišnjem, inače 42. Međunarodnom festival zabavne muzikeza decu i mlade “TIN 2022” održanom u Donjem Milanovcu za nagrade organizatora konkurisalo je 20 pesama, po deset u svakoj kategoriji. Osim Gran pri nagrada festival, nagrađeni su najbolji solisti, tekst, aranžmani, scenski nastup, a svoje nagrade dodelili su i dečiji i žiri mladih.

Polovina jula, uobičajeno je vreme za održavanje festivala zabavne muzike za decu i mlade “TIN” u Donjem Milanovcu koji je ove godine, kao i ranijih, okupio priznata imena ove muzičke kategorije.

Za brojne nagrade organizatora, u subotu, 16. jula,  konkurisalo je po deset kompozicija u svakoj od kategorija, odabranih nakon sprovedenog konkursa, kažu organizatori.

Najvrednija nagrada festival “TIN” je gran pri koji se dodeljuje u obe kategorije i dobitnice ove nagrade na 42. “TIN-u” su, po odluci stručnog žirija, Ena Gogić iz Kikinde i Bojana Srdanović iz Novog Sada.

Donji Milanovac: Gran pri nagrade Festivala zabavne muzike za decu i mlade “TIN 2022” pripale Eni Gogić iz Kikinde i Novosađanki Bojani Srdanović 2
Foto: J. B. K. /Danas

Kikinđanka Ena Gogić izvodila je pesmu ,,Zvezdana pesma“autora Lada Leša u kategoriji dečje zabavne muzike, a Bojana Srdanović iz Novog Sada kategoriji zabavne muzike za mlade, pevala je kompoziciju “Koliko godina treba” čiji su autori Lado Leš i Zorica Despotov.

Stručni žiri festivala je nagradu za najboljeg solistu u kategoriji muzike za decu dodelio Eleni Crnomarković iz Novog Sada, a najbolji solista u kategoriji zabavne muzike za mlade je Novosađanka Jana Crnomarković.

Za najbolje aranžmane nagrađeni su Dejan Ilijić za kompoziciju “Neka pesma leti” i Lado Leš za pesmu “Ko zna da sanja”.

Stručni žiri je nagrade za najbolji tekst dodelio Vidu Vukeliću i Sanji Milanović, a za scenski nastup Mariji Šćepanović i Magdaleni Zlatković.

Direktor festivala, Nenad Ilijić nagradio je Irinu Đorđević.

Prema rečima Ilijića “još jednom se pokazalo da festival ,,TIN“ Donji Milanovac neguje prave muzičke vrednosti , da je opravdao svoje postojanje i postao stecište zabavne muzike za decu i mlade”.

-Na ovaj festival, koji raspolaže sa malim sredstvima, dolaze najbolji kompozitori, kao i solisti iz čitavog regiona.Veoma brzo ta deca pronađu svoje mesto na lestvici uspeha. Ovo je festival koji rađa zvezde i zvezdice, jedini ovakav festival u Srbiji i regionu koji traje neprekidno 42 godine i kontinuitet nije prekinula ni najveće inflacija, niti bombardovanje. Korona je u tome uspela.Ali ipak smo se vratili. – smatra Nenad Ilijić.

Donji Milanovac: Gran pri nagrade Festivala zabavne muzike za decu i mlade “TIN 2022” pripale Eni Gogić iz Kikinde i Novosađanki Bojani Srdanović 3
Foto: J. B. K. /Danas

Nezavisno od stručnog, na donjomilanovačkom muzičkom festival rade dečiji i žiri mladih.
Po oceni dečijeg žirija Voislav Toma Mirčić iz Niša bio je najbolji, Jelena Jovanović zaslužila je drugu, a Lana Barunac treću.

Žiri mladih je procenio da je Staša Barunac bila najbolja i dodelio joj prvu nagradu, druga je pripaka Nini Stefanović, a treća Milici Živković.

Dodajmo još da su nagradu publike dobile Ana Lazarević i Mirjana Filipović.

Prema rečima direktora festival, konkurs za naredni je već otvoren i traje do kraja januara naredne godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari