džesika čestejnFoto: Francois Glories / Sipa Press / Profimedia

Glumica Džesika Čestejn biće predsednica žirija na predstojećem Filmskom festivalu u Marakešu, koji se održava od 24. novembra do 2. decembra.

Ovaj festival, koji je zaslužan za brojne lokalne poslove i koji predstavlja ponos Marokanaca, uspeo je da bude očuvan uprkos zemljotresu koji je pogodio ovu zemlju u septembru.

U to ime, 20. jubilarno izdanje biće održano sa svima koji su već najavili prisustvo, a to je jedan od retkih međunarodnih festivala ovog ranga u kome je sve besplatno i otvoreno za javnost.

Očekuje se dolazak mnogih poznatih reditelja i glumaca, a Džesika Čestejn će na mestu predsednika žirija naslediti Paola Sorentina.

Ona će voditi žiri u izboru najboljeg filma u konkurenciji od četrnaest ostvarenja koja su prvi ili drugi film u filmografiji reditelja.

„Čast mi je da budem predsednica žirija na cenjenom Filmskom festivalu u Marakešu, koji obeležava 20. izdanje ove godine. Uzbuđena sam što se vraćam na festival prvi put od 2011. godine. Ova uloga je privilegija i radujem se proslavi neverovatnog talenta iz sveta filma sa svih krajeva sveta.“

Džesika Čestejn, koja je osvojila Oskar za najbolju glumicu za ulogu u filmu The Eyes of Tammy Faye, takođe je aktivistkinja i producentkinja.

Trenutno radi na serijskoj adaptaciji knjiga His and Hers Alis Fini i The School for Good Mothers Džesamajn Čen.

Prethodno je najavljeno da će festivalu prisustvovati i Martin Skorseze, koji će učestvovati u radionicama, a koji je bio predsednik žirija 2013. godine.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari