FEST otvara film Miljenica 1Foto: Plakat

Film Miljenica nominovan je za najbolji film, režiju, originalni scenario, glavnu žensku ulogu, dve sporedne ženske uloge, montažu, kameru, kostim i scenografiju. Miljenica će biti prikazana u programu Gala, u okviru koga se nalazi i Potpredsednik, drugi film po broju nominacija.

Potpredsednik je nominovan za najbolji film, najbolju režiju, najbolji scenario, najbolju mušku glavnu ulogu, najbolju sporednu žensku ulogu, najbolju sporednu mušku ulogu, najbolju šminku i najbolju montažu. U programu Gala biće prikazana i dva filma koja nose izuzetne glumice – Glen Klouz, koja je nominovana za najbolju glumicu u ostvarenju „Žena“, i Redžina King, koja je nominovana za najbolju sporednu ulogu u filmu „Šapat ulice“.

Za isti film, Beri Dženkins nominovan je za najbolji adaptirani scenario, a Nikolas Britel za najbolju muziku. U programu FEST prikazuje se i film „Zelena knjiga“, koji ima nominacije za najbolji film, originalni scenario, najboljeg glavnog glumca, najboljeg sporednog glumca i najbolju montažu. U istoj selekciji prikazuje se i film Pavela Pavlikovskog, „Hladni rat“, koji je nominovan za najbolju režiju, kameru i najbolji strani film. Libansko ostvarenje „Kapernaum“, rediteljke Nadin Labaki, u trci je za najbolji film van engleskog govornog podru?ja, a na FEST-u će se takmičiti za jednu od nagrada u Glavnom takmičarskom programu.

Povezani tekstovi