Festival eksperimentalnog filma 22. i 23. novembra u CZKD-u 1

Četvrto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma „The Unforeseen“ održaće se u Centru za kulturnu dekontaminaciju 22. i 23. novembra 2019.

Tokom dva dana, u okviru  selekcije „Anemic Cinema” biće prikazano dva sata i deset minuta novih kratkih eksperimentalnih filmova iz celog sveta, koji propituju mogućnosti i granice filmskog jezika na imaginativan i svež način, najavili su organizatori.

Pored filmskih eksperimenata, ove godine posetioce očekuje i maraton kratkometražnih filmove Jevgenija Jufita, pod naslovom „Nekrorealizam na filmu“, predavanje profesora sa FMK, teoretičara Luke Bešlagića, koji će se baviti krucijalnim pitanjem sadašnjosti eksperimentalnog filma – šta je danas uopšte eksperimentalno?

U sastavu žirija, koji će doneti odluku o jednom ili više najboljih filmova iz selekcije, su Ivana Rajić, nagrađivana snimateljka i fotografkinja, Luka Bešlagić, predavač na FMK, teoretičar, autor knjiga „Dva govora romana“ i „Teorije eksperimentalne tekstualne produkcije“ i Manja Ristić, violinistkinja, zapažena svojim radovima na polju sound art‐a, ističe se u najavi festivala.

Organizatori takođe navode da će se i ove godine dodeliti nagrada publike. Audiovizuelni program ovogodišnjeg izdanja, po tradiciji, na samom kraju drugog dana festivala, biće krunisan nastupom Manje Ristić, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari