Povodom obeležavanja 20. novembra – dana donošenja Deklaracije o pravima deteta, Centar za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM organizuje Festival Mater Terra (lat. „majka zemlja“) koji promoviše nove modele susreta koji nisu zasnovani na takmičenju i poređenju, već na saradnji, solidarnosti i daljem razvoju i usavršavanju.

Ovogodišnje, četvrto izdanje festivala, biće održano tokom vikenda u Dečijem kulturnom centru Beograda. Biće izvedeno devet predstava, dok se tri igraju van festivalskog programa, kao poklon učesnicima. Predstave festivala imaju zadatak da se bave temama iz oblasti ekologije i ekologije duše, i to je jedini uslov za učešće, osim zahteva da su učesnici deca i mladi osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Kao prateći program festivala Mater Terra održaće se i program simpozijuma PUSH – Pozorište u školama, Inovativne dramske metode u prevenciji nasilja, u okviru koga će biti predstavljene interaktivne predstave koje se igraju po školama u cilju prevencije nasilja. Program se završava dodelom diploma i predstavom „Dragi tata“ po tekstu Milene Bogavac Teatra 011 koja je poklon učesnicima. Ulaz na program Mater Terra je slobodan, dok se na simpozijum, zbog limitiranog broja, prijavljuje na mejl: cedeuminfoŽgmail.com. Simpozijum PUSH se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije kroz program ERASMUS + i projekat R.U.IN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari