Filmski vodič od 9. do 15. januara 1

List Danas, za ljubitelje kinematografije, izdvaja projekcije koje se očekuju u narednih sedam dana na filmskim platnima.

9. januar – Zaboravljeni Božić

Čudan osećaj probudiće osmogodišnju Elisu jedno jutro. Nešto je neobično u novom danu, ali ona ne zna tačno o čemu je reč. Bezuspešni su pokušaji da objasni svojoj porodici i prijateljima da se ovaj dan razlikuje od ostalih i Elisa odlučuje da sama krene na neverovatno putovanje na kojem će, kroz nova i neočekivana prijateljstva, otkriti svu radost Božića.

Sada je na njoj da se pobrine da celo selo doživi Božić kao nezaboravno iskustvo. Ali sat otkucava – hoće li uspeti pre nego što bude kasno?

Film „Zaboravljeni Božić“ je na redovnim bioskopskim repertoarima.

9. januar – 1917

Oskarom nagrađeni reditelj Sem Mendez, poznat po velikim hitovima poput Vrtloga života, Skajfal i Spektre, predstavlja spektakl o Prvom svetskom ratu jednostavnog naziva 1917.

Filmski vodič od 9. do 15. januara 2Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju preći neprijateljsku teritoriju i dostaviti poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika. Oskarovac Mendes u filmu prikazuje zaista fantastične, ali i zastrašujuće ratne scene koje nismo do sada imali prilike da vidimo na velikom platnu.

9. januar – Lepo doba

Filmski vodič od 9. do 15. januara 3Viktoru, muškarcu u šezdesetim godinama života, svet se okrenuo naopačke kada mu Antoan, preduzetnik u usponu, ponudi da isproba jedinstven i novi vid zabave. Koristeći mešavinu pozorišnih trikova i prikaz prošlih događaja, Antoanova kompanija omogućava klijentima povratak u doba po sopstvenom izboru

Viktor odlučuje da se vrati četrdeset godina unazad i ponovo proživi najljepšu nedelju svog postojanja. Nedelju kada je upoznao ljubav svog života.

U domaćim bioskopima…

9. januar – Dulitl

Filmski vodič od 9. do 15. januara 4Robert Dauni Džunior oživljava jedan od najdražih književnih likova u živopisnoj obradi čuvene priče o čoveku koji je mogao da priča sa životinjama – Dulitlom.

Topla i uzbudljiva porodična avantura odvešće nas na mesta o kojima nismo mogli ni da sanjamo, upoznaće nas sa egzotičnim životinjama i pomoći nam da upoznamo svet iz mašte!

Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscentrični Dr Džon Dulitl (Robert Dauni Džunior/Nebojša Ljubišić), poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina Dulitl dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja. Ali kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se uputi u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja.

Od četvrtka 9. januara film će biti na redovnom repertoaru naših bioskopa, u sinhronizovanoj i titlovanoj verziji, 2D i 3D.

Talentovani glumci koji su svoje glasove pozamili mnogim likovima koje volimo i oživeli na srpskom jeziku neke nezaboravne priče, učestvovali su u sinhronizaciji i ovo filma. Tako ćete prepoznati glasove Nebojše Ljubišića, Marka Čurčića, Katarine Gojković, Slobodana Stefanovića, Pavla Jerinića, Milana Tubića, Dušice Novaković, Nikole Todorovića, Peđe Damnjanovića, Aleksandra Gligorića, kao i Milana Antonića koji je i reditelj sinhronizacije.

Na repertoarima domaćih bioskopa.

13-26. januara – Felinijev opus

Filmski vodič od 9. do 15. januara 5Od 13. do 26. januara u Jugoslovenskoj kinoteci prikazivaće se širok izbor iz Felinijevog opusa, čak 17 ostvarenja od kojih će mnoga biti i reprizirana. Retrospektivu otvara prvi Felinijev film „Svetlosti varijetea“ (1950), a uz neizostavni „Sećam se / Amarkord“ (1973), tu su i „Ulica“ (1954), „Kabirijine noći“ (1957), „Sladak život“ (1960), „Osam i po“ (1963), „Felinijev Kazanova“ (1976)…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari