Izložba i promocija strip albuma "Ohrabrenja" 13. decembra u Pančevu 1

Promocija novog strip albuma “Ohrabrenja” autora Saše Rakezića, alias Aleksandar Zograf, održaće se u petak, 13 decembra u 20 sati, u prostoru Agencije KomunikArt u Pančevu, Vojvode Živojina Mišića 6.

Kako su najavili organizatori, tom prilikom će biti otvorena i izložba odabranih strip tabli iz ove knjige, koja će trajati do 13. januara.

Strip album će na predstavljanju biti dostupan posetiocima po promotivnim cenamaa, a ulaz na događaj je besplatan, dodaje se u najavi.

„Bilo mi je važno da svoje radove objavim u knjigama i publikacijama različitog formata i obima – mislim da je to veoma bitno za život stripa. Između ostalog, počeo sam da sabiram i objavljujem kolekcije stripova iz Vremena, po hronološkom redosledu, i oni su se našli u ovoj knjizi“, kaže autor.

On dodaje da je sadržaj strip albuma još jedan presek kroz teme kojima se bavio, iz nedelje u nedelju. „Ovog puta, u periodu od avgusta 2013. do maja 2015. Sve te strip storije trebalo bi da budu ohrabrenje, pokretač za nekog ko razmišlja na sličan način, i koji u tome pronalazi nekakav smisao“.

Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf objavljuje u domaćoj periodici od osamdesetih godina. Počev od devedesetih godina pretežno objavljuje u inostranstvu. Do sada je objavio pedesetak knjiga stripova u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Japanu, Nemačkoj i u mnogim drugim zemljama.

Od 2003. godine redovno objavljuje u listu Vreme dve strane stripa u boji nedeljno. Selektor je strip programa pančevačkog Nova Festivala, a od septembra 2019. i savetnik galerije agencije KomunikArt. Živi i radi u Pančevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.