Izložba MADE IN: Crafts - Design Narratives na Mikser festivalu 1Foto: Promo

Izložba MADE IN: Crafts — Design Narratives će biti deo 11. Mikser Festivala od 29-31. maja u Muzeju nauke i tehnike na Donjem Dorćolu., najavili su iz Mikser organizacije.

Reč je o putujućoj izložbi koja prikazuje dvogodišnju saradnju savremenih dizajnera i tradicionalnih zanatlija iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije. Cilj saradnje bio je da prenese znanja, veštine i deo evropske kulturne baštine na dizajnere i da pruži novu priliku porodičnim manufakturama koje su uglavnom pred nestankom.

Kako je veliki deo Mikserovih programa tokom proteklih 10 godina bio posvećen inovativnim dizajnerskim rešenjima i pozitivnim praksama vođenih odgovornošću prema budućnosti, izložba Made in biće organski deo Mikser Festivala koji će i ovog puta biti posvećen očuvanju životne sredine, podizanju svesti, alternativnim rešenjima i udruživanju građana u zajedničkom nastojanju da poprave uslove života u svojoj mikrosredini.

Izložba svoju regionalnu turneju započinje otvaranjem u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt 17. februara 2020.

Postavka je rezultat dvogodišnjih saradnji više od 40 majstora starih zanata sa više od 30 savremenih dizajnera.

Zahvaljujući tome, neki od najpoznatijih beogradskih majstora od kojih mnogi nemaju naslednike, biće predstavljeni u najelitnijim kulturnim ustanovama četiri zemlje učesnice.

Već sledeći dan, 18. februara na istom mestu u 19 sati održaće se diskurzivni program Dijalozi/Dialogues u kojem učestvuju kustosi i učesnici projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari