Izložba plakata domaćih filmova od 1945. do 1970. od sutra u DKC-u Beograda 1Foto: Filmski centar Srbije/logo

Izložba „Tragovi jednog vremena – Filmski plakat 1945-1970.“, na kojoj će biti predstavljeni filmski plakati iz fundusa i arhive Filmskog centra Srbije (FCS), biće otvorena sutra u Filmskoj galeriji Dvorane Kulturnog centra Beograda, a trajaće do 15. maja.

Za izložbu, koja se otvara u 12 sati, odabrano je 50 plakata filmova koji su nastali 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog veka, a predstavljaju značajna dela jugoslovenske kinematografije, kao što su „Skupljači perja“, „Kad budem mrtav i beo“, „Rani radovi“, „Marš na Drinu“, „Kapetan Leši“ i mnogi drugi, navedeno je u saopštenju.
Radno vreme galerije je od 16 do 21 sat.

Nakon KCB-a, izložba će obići 18 gradova i biće postavljena u bioskopima i kulturnim centrima članica Mreže kinoprikazivača Srbije.

Pored toga, izložba će biti i deo festivalskog programa Mreže festivala – Festivala evropskog filma Palić, Festivala snimateljski ostvarenja „Slika u pokretu“ u Novom Sadu, LIFFE u Leskovcu, Festivala glumačkih ostvarenja „Filmski susreti“ u Nišu, Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji i Festivala autorskog filma u Beogradu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.