Joakimova nagrada predstavi Mirjane Karanović 1Foto: Fonet

Predstava „Mi smo oni na koje su nas rodiitelji upozoravali“, Tanje Šljivar u režiji Mirjane Karanović i produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, pobednik je 11. Međunarodnog pozorišnog festivala Joakim Inter Fest I njoj je pripala Joakimova nagrada za najbolju predstavu Festivala.

Po oceni publike, najbolja predstava je „Moje dete“, autora Stojana Srdića u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta sa prosečnom ocenom 4,93. Rediteljki te predstave Ani Đorđević, pripala je Joakimove nagrada za režiju.

Joakimove nagrade za glumu pripale su Mirjani Karanović, za ulogu Mare u predstavi „Mi smo oni na koje su nas rodiitelji upozoravali“ i Jovani Gavrilović za ulogu Ranke u predstavi „Moje dete“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Joakimova nagrada za vizulenost dodeljena je Ani Kolbjanovoj za dizajn i izradu maski u predstavi „San letnje noći“, Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac, a toj predstavi pripala je i specijalna Jokimova nagrada. Odluke o nagradama 11. Međunarodnog pozorišnog festivala Joakim Inter Fest, doneo je žiri u kome su bili književnik i predsednik žirija Miloš Latinović, glumica Maja Izetbegović i reditelj Goran Cvetković.

U takmičarskom delu ovogodišnjeg Joakim inter festa učestvovalo je osam predstava iz Poljske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari