Ko ima pravi pečat ULUS-a?

Dve struje u Udruženju likovnih umetnika Srbije oko toga ko zapravo (treba da) vodi krovnu organizaciju vizualaca

Ostavite komentar

  1. U obilju ovih cudnovatih nadimaka (a ko zna ko se iza njih krije) ne mogu razaznati bas nijedno prezime iz Srbije, pa je cudan vec i sam naziv udruzenja koje okuplja iskljucivo migrante i inostrane saradnike. No, daleko je vaznije od pecata, a ujedno i zadatak za vas, istrazivacke novinare, da propitate koliko su prethodne uprave (pa verovatno i ova) ogrezle u kriminal otudjivanjem gradske i druge zajednicke imovine (ateljea, legata, stambenih prostora), uz prisvajanje ogromnih kompradorskih provizija. Kada biste utvrdili makar delic tih malverzacija, pretpostavljam da bi makar trecina tih nadriumetnika bila trenutno pohapsena. Uostalom, i ovo je tek sukob oko toga ko ce ubuduce prikupljati „polozajnu rentu“!

  2. Kako se, na žalost, razotkriva se uticaj i marginalizovanje vizuelnih i likovnih umetnika, kako se pojedinačno i kroz svoja reprezentativna udruženja otkrivaju kao nesolidni, netrpeljivi i netolerantni-rigidni i osvetoljubivi jedni prema drugima i prema društvu, a usta im puna brige za druge i demokratskih načela…Rezultat njihove “dobre“prakse je, po prvi put, njihovo izostavljanje i zaobilaženje u Nacionalnom savetu za kulturu. Prvi put likovni i vizuleni umetnici nemaju svog predstavnika u NS. Toliko o horizontalnosti.

Ostavite komentar

Kultura

Naslovna strana

14. maj 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.