Korupcijski performans oko „Čistača“?

Sumnje u regularnost izbora izvođača radova za scenografiju izložbe Marine Abramović u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Na sve strane opsta kradja i razvlacenje drzavne imovine. To je jedini rezultat vladavine SNSa i Vucica.

  2. Bojkot izložbe,jedini spas,k’o za izbore…
    Navalili da nas uteraju u MSN,gledajte,pa gledajte,ovo valja,ovo je svet,obrazujte se,nikad ovakve megaizložbe nije bilo….itd,itd.
    Ja ne bih ionsko išao,ali to nema veze.Doći će Čorba,Ristovski,Brega,Kusta,Aja…

    1. Aja je vidjena za novu ministarku, a to je stostruko gore nego da je Zorica Brunclik ikad dospela na tu funkciju

  3. Firma Epoha je jedna od najgorih firmi koja se pojavljuje na tenderima. Nijedan posao nisu odradili blagovremeno, kasne, rade polovicno i loseg kvaliteta. Ovo znam jer radim sa njima, prosli su na tenderu.

  4. Dragi slikari, shvatite da mora doći do borbe između umetnosti i antiumetnosti. Daroviti umetnici su retki a u XXI veku moraju pokazati snagu ličnosti u obračunu sa konceptualnim praktikantima koji vršljaju svetom pod okriljem teoretskih tekstova Artura Dantoa i Džordža Dikija. Prvi je proglasio kraj umetnosti izigravajući novog “ Hegela “ a drugi je ustoličio institucionalnu teoriju umetnosti koja je iznedrila neviđeni nalet antiumetnosti, u likovnoj umetnosti napad na slikarstvo u poeziji bujanje profesorske poezije kojekakvih stihoslepaca zaposlenih po institutima i fakultetima sa sve doktoratima. Dakle, rešenje je borba protiv antiumetnosti. Publika je ionako već načisto šta se zbiva i željna je autentične umetnosti, umetnosti inspiracije.

  5. Marina Abramović bi sada mogla da otkaže sve? Ukoliko to ne učini, ja bojkotujem događaj, njoj na dušu.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.