Kragujevački Teatrar sa predstavom „Blitva i krompir” u Parizu 1Foto: Knjaževsko-srpski teatar

 

Nakon uspešnog učešća Knjaževsko-srpskog teatra na festivalu „Ceo svet teatar” u Rusiji, kragujevačko pozorište nastavlja da promoviše svoj rad u inostranstvu gostujući sa predstavom „Blitva i krompir” u Parizu.

Ansambl kragujevačkog pozorišta je odigrao predstavu „Blitva i krompir” u pariskoj pozorišnoj sali Espace Jean Dame 2. decembra.

Gostovanje KST-a je organizovano u saradnji sa Udruženjem „Kraguji” iz Pariza sa ciljem promovisanja srpske kulture i produbljivanja veza između Srbije i Francuske.

Udruženje „Kraguji” okuplja Kragujevčane koji žive u Francuskoj, a osnovano je sa namerom da promoviše srpsku kulturu, jezik i umetnost i jača veze između dve zemlje.

Kragujevački Teatrar sa predstavom „Blitva i krompir” u Parizu 2
Predstava Blitva i krompir Foto: Knjaževsko-srpski teatar

– Boravak u Parizu bio je prilika za naše pozorište da predstavi svoj rad publici van granica Srbije i doprinese jačanju kulturne razmene sa dijasporom, poručuju iz najstarijeg srpskog pozorišta.

Predstava „Blitva i krompir” imala je svoju premijeru 16. januara 2020. godine na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra.

U predstavi igraju: Čedomir Štajn, Dušan Stanikić i Mladen Knežević.

Predstava je rađena po tekstu mađarskog pisca Zoltana Egrešija a režirao ju je Marko Misirača (pomoćnica reditelja je Marija Rakočević).

Komad je prevela Judit Ferenc, scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostime Jelena Janjatović a muziku Branislav Pipović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari