Gledis Najt (62) dobiće 16. godišnju „Ela“ nagradu od Udruženja pevača. Ovo priznanje nosi ime prve dobitnice, džez legende Ele Ficdžerald i dodeljuje se osobi koja je postigla muzički uspeh, ali se posvetila i dobrotvornim i humanitarnim akcijama. Najtova će nagradu dobiti 10. septembra, a među prethodnim laureatima su Elton Džon, Frenks Sinatra i Selin Dion, između ostalih.

Gledis Najt (62) dobiće 16. godišnju „Ela“ nagradu od Udruženja pevača. Ovo priznanje nosi ime prve dobitnice, džez legende Ele Ficdžerald i dodeljuje se osobi koja je postigla muzički uspeh, ali se posvetila i dobrotvornim i humanitarnim akcijama. Najtova će nagradu dobiti 10. septembra, a među prethodnim laureatima su Elton Džon, Frenks Sinatra i Selin Dion, između ostalih. U svojoj muzičkoj karijeri, Gledis Najt dobila je sedam Gremi nagrada, a među najpoznatijim hitovima su „Midnight Train to Georgia“ i „Neither One of Us (Wants to Be the First to Say Goodbye)“.
Iako je Prvi festival gitarista Zlatna nota, čiji je organizator Muzička škola „Ranko Krivić“ iz Majdanpeka, održan pre samo godinu dana, ova je takmičarska manifestacija svojim kvalitetom izborila mesto u kalendaru muzičkih manifestacija. Tako će se večeras u Donjem Milanovcu, na Drugoj Zlatnoj noti nadmetati pedesetak takmičara iz Srbije i Slovenije. Zlatna nota od ove godine ima i novu takmičarsku kategoriju, osim učenika nižih i srednjih muzičkih škola, za vredne nagrade organizatora takmičoće se i studenti muzičkih akademija. O tome kome će priupasti nagrade odlučivaće stručni žiri koji čine profesori muzičkih akademija, a predsedavaće mu Boško Radojković, direktor beogradskog Guitar art festivala.
Prema procenama, na osnovu dosadašnjim podataka sa bioskopskih blagajni, Holivud će biti zadovoljan 2007. godinom, pošto će, po svemu sudeći, biti ostvarena ukupna zarada veća od 10 milijardi dolara. To je rekord svih vremena, koji stiže posle nekoliko godina, tokom kojih su cene bioskopskih ulaznica bivale sve više, a broj prodatih karata sve manji. Naravno, sve će se daleko bolje znati posle letnje sezone, kada stižu brojni hitovi („Spajdermen 3“, „Šrek Treći“, „Hari Poter i Red Feniksa“, „Evan Svemogući“, „Bornov Ultimatum“, „Pirati sa Kariba: Na kraju sveta“, „Transformersi“, „Simpsonovi“, „Njegova mračna tkanja: Zlatni kompas“), od kojih se očekuje najveća zarada. Navodi se da će i bioskopske ulaznice najverovatnije poskupeti za 50 centi što, prema analitičarima, neće uticati na posetu.
Sem Rejmi, reditelj filma „Spajdermen 3“, potvrdio je da je zainteresovan za rad na ekranizaciji Tolkinove knjige „Hobit“, ali samo ako bi to odobrio Piter Džekson, reditelj uspešne trilogije „Gospodar prstenova“. „Tu su Piter Džekson i Bob Šej (prvi čovek kompanije Nju lajn). Ako Piter ne bi želeo da radi taj film, a Bob poželi mene – i obojica se složmo da ja krennem sa tim, to bi bilo perfektno. Volim tu knjigu, ona je možda najviše namenjena deci od svih ostalih“, rekao je Rejmi. Naravno, saglasnost Džeksona i Šeja nije jedina stvar koja se može isprečiti ovakvom planu. Nju lajn i MGM imaju pravo na ekranizaciju „Hobita“ još relativno kratko vreme, a ako bi se Rejmi prihvatio posla, to bi značilo da bi Kolumbija morala da pomeri termine, ili kompletno odustane, sa „Spajdermenom 4“, ili da nađe novog reditelja.
Iranske oružane snage planiraju da objave dokumentarni film i knjigu o 15 britanskih mornara i marinaca koji su bili u zarobljeništvu. „Dokumentarac o njihovom hapšenju, ispitivanju i priznanjima pripremljen je i uskori će se naći u prodaji“, rekao je Alireza Afšar, zamenik za „odbrambenu propagandu“. Britanski mornari i vojnici bili su zarobljeni nakon što su ušli u iranske teritorijalne vode, dok su Britanci tvrdili da su njihovi vojnici bili unutar iračkih voda gde su patrolirali. Tokom zarobljeništva, nekoliko Britanaca prikazano je na iranskoj državnoj televiziji, kada su izjavljivali kako im je žao što su ilegalno ušli u iranske vode. Zasad nije rečeno da li će se u dokumentarcu pojaviti i neki snimci koji još nisu bili emitovani na televiziji.
Nakon uskršnjeg broja Mikija Mausa, izdavačka kuća Egmont potrudila se da isti takv broj priredi i da Vinijem Puom, magazinom za nešto mlađu i najmlađu decu, mada, kažu, ni mame i tate nisu ravnodušni. Aprilski, dakle, broj (Vini Pu izlazi polovinom svakog meseca), ponovo vodi decu u svet naslovnog junaka i njegovih prijatelja iz stoletne šume – Zehokopa, Kenge, Sove, Iara, Praslina, Tigra i Kristofera Robina. Tu je jo i priča o majmunima, vesela bojanka, vreme za bojenje i niz drugih iznenađenja i zabavnih strana, a sve u koloru i finoj opremi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari