krunaFoto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Prvi deo šeste i finalne sezone serije Kruna stigao je na Netfliks, a sa njom i prve recenzije kritičara koje nisu baš pohvalne.

Serija Kruna dugo već privlači pažnju publike, ali i komentare poznatih ljudi koji nisu fanovi, a sve to uskoro će se završiti, jer je počela poslednja sezona.

Kako je najavljeno, ona je podeljena u dva dela, a prvi od četiri epizode je dostupan na Netfliksu, što je izazvalo salvu recenziju kritičara koji su ovim epizodama imali pristup ranije.

U ovoj sezoni pratimo događaje neposredno pre i nakon smrti princeze Dajane, koja postaje centralni lik, toliko da i sama kraljica biva skrajnuta.

Tvorci serije najavili su da se neće videti sam trenutak smrti i da sezona neće biti eksploatatorska i toga se uglavnom i drže, ukoliko je sudeći po kritikama, ali ipak ima puno zamerki.

Lusi Mangan sa sajta The Guardian piše: „Dobro došli u šestu sezonu serije Kruna, ili Dajana šoa, što je sada postala“.

Ona u svojoj kritici ističe da je ova sezona previše opsednuta Dajanom i da je potpuno zašla u teritoriju sapunice, uprkos sjajnoj glumačkoj postavi koja ne može da poboljša loš scenario.

Nik Hilton sa sajta Independent ističe da je Dajani data aura nalik svecima i da je ova sezona više istakla nepotvrđene tračeve nego faktografske trenutke i emotivne dijaloge.

„Dok senka smrti može da donese kreativnu tenziju, ona čini da ovu sezonu Krune doživimo poput projekta koji je u problemu.“

Anita Sing sa sajta Telegraph kaže da je tvorac Piter Morgan sam sebe doterao u ćorsokak u kome traži nešto novo što gledaoci ne znaju o poznatom događaju i da je zbog toga serija kreativno atrofirala.

„Objavljivanje samo ove četiri epizode je greška, jer je četvrta (Aftermath) najslabija od svih. Završava se toliko bizarno[…]. Ako izdržite dotle, biće vam presmešno.“

Kruna će imati još 6 epizoda

Aramide Tinubu sa sajta Variety imala je više reči hvale, jer je istakla dobar fokus epizoda koje teraju gledaoce da dalje gledaju maltene bez disanja.

„Uz razarajuću prvu polovinu poslednje sezone, Netfliksov dragulj oprašta se od ikone i ponovo preuzima svoj tron“.

Džudi Berman sa sajta Time ističe da Elizabet Debicki ponovo briljira kao Dajana, ali da to ne može da popravi utisak nekolicine užasnih scenarističkih odluka koje su neoprostive.

„Baš poput tragedije na koju se fokusira, ova sezona je prosto udes na nivou koji ova serija do sada nije videla“.

Drugi deo sezone, preostalih šest epizoda, biće dostupno od 14. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari