krunaFoto: Dean / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Loša vest za ljubitelje serije Kruna je da će njena poslednja sezona biti podeljena u dva dela, ali dobra je da oba dela stižu do kraja ove godine.

Netfliks je objavio prvi tizer za predstojeću šestu i poslednju sezonu serije Kruna o vladavini kraljice Elizabete II, zajedno sa datumom premijere.

Ova sezona biće podeljena u dva dela i to tako što će prvi deo od četiri epizode doći na ovaj servis 16. novembra, a drugi od šest epizoda 14. decembra ove godine.

U njoj će uloge tumačiti glumci iz pete sezone, tako da ćemo ponovo gledati Elizabet Debiki kao princezu Dajanu, Dominika Vesta kao princa Čarlsa, Imeldu Staunton kao kraljicu Elizabetu II, Džonatana Prajsa kao princa Filipa i Lesli Manvil kao princezu Margaret.

Novi glumci ove sezone biće Rufus Kampa i Ed Mekvej kao princ Vilijam i Flin Edvards i Luter Ford kao princ Hari.

Međutim, Megan Markl se neće pojavljivati, jer će se poslednja sezona završiti u trenutku kada je tek počela veza između princa Vilijama i Kejt Midlton (Meg Belami) oko 2005. godine.

Prvi deo sezone fokusiraće se na sve jaču vezu između princeze Dajane i Dodija Fajeda i na kraju tragičnu nesreću sa automobilom 1997. godine.

Drugi deo će pratiti princa Vilijama dok pokušava da se vrati životu na Itonu uoči majčine smrti, a sve to dok monarhija mora da se nosi sa javnim mnjenjem.

Kruna se ne dopada svima

Serija Kruna nije bila bez kontroverzi, jer su joj mnogi zamerali to što meša istorijske trenutke sa nekim izmaštanim detaljima koji se uopšte nisu desili.

Džudi Denč je tako tražila da serija pre epizoda napomene da je u pitanju fikcija, jer je u pitanju „netačna i štetna varijanta istorije“.

Serija do sada nije nikada dodavala takvo obaveštenje, a još odranije se znalo da je planirano šest sezona, kao i period vremena koji će se obrađivati.

Od premijere 2016. godine, Kruna je nominovana za 69 Emija i osvojila je 21, a pomogla je u lansiranju karijera Kler Foj, Vanese Kirbi, Eme Korin i Džoša O’Konora.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari