Lajbah posle tačno tri godine ponovo u Beogradu 1Foto: Laibach_The_Future_artwork Promo

„Lajbah” ( Laibach) kultni slovenački sastav i jedna od najprovokativnijih i najpopularnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije nastupiće ponovo pred beogradskom publikom, posle tačno tri godine u mts Dvorani 20. decembra.

Lajbah će održati koncert u okviru turneje „Love is Still Alive“( Ljubav je još uvek živa), na kojoj predstavlja istoimeni projekat.

Reč je o materijalu koji se odnosi na naučnofantastični film iz žanra crne komedije, Iron Sky – The Coming Race (Gvozdeno nebo – nadolazeča rasa), za koji je grupa Lajbah pripremila originalnu muziku.

Uz to, Lajbah će predstaviti odabrane numere sa svojih nedavno objavljenih albuma, uključujući neke starije pesme sa svojih predstojećih projekata i set Laibach klasika, od ranih 80-ih do danas, kao i ovih dana objavljenu preradu pesme Leonarda Cohena – The Future (Budućnost) , za koju Luk Tarner kritičar magazina The Quietus u svojoj recenziji kaže:

„Većina obrada Leonarda Cohena su sentimentalne pesme u kojima nedostaje Cohenova mračna duhovitost, ali ova verzija „The Future“ od Laibacha je krajnje fantastična“ –

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari