Ljuba Živkov je u subotu, 4. oktobra, još jednom zatvorio Festival književnosti „Think Tank Town“, čitajući tekstove objavljene između dva festivalska izdanja. To je već osmi put da proslavljeni kolumnista Vremena i Istinomera zatvara ovu književnu manifestaciju.


Da podsetimo, festival je otvorio Aleksandar Stanković iz Zagreba („Nedjeljom u 2“) predstavljanjem svojih knjiga „Sto faca i Aca“, „Uvek su me voljele starije gospođe“ i „Igor Mandić na Mjesecu“, drugog dana su predstavljeni „Dosije Golubić“ Milana Jankovića i „4 jahača Srbokalipse“, dok je trećeg dana svoje delo prikazao publici Pavle Zelić ( „Peščana hronika“). Publika je sa posebnom pažnjom pratila promociju knjige „Muzika od ma čega“ Ivane Stefanović, koju su svojim učešćem obogatili Bojana Dimković, pijanistkinja, i Gojko Božović, urednik i izdavač.

Pored Bojane Dimković, u muzičkom delu programa učestvovali su „Stringart“ iz Leskovca i „Sunny Day“ iz Niša.

Izdavački planovi festivala za ovu sezonu, iako redukovani, opet će biti ogledalo najboljeg u našoj i svetskoj književnosti; izdavanje priča Pola Buržea i romana Viljema Foknera već je potvrđeno, a konačan spisak novih knjiga biće poznat do kraja ove godine.

Ministarstvo kulture je pomoglo održavanje ovog festivala na čemu smo zaista zahvalni, dok Grad Leskovac, odlukom Komisije za projekte u kulturi i rešenjem gradske Uprave za društvene delatnosti, misli da ova manifestacija ne zaslužuje podršku lokalnih vlasti – izjavio je direktor festivala Saša Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari