Leskovac

Slepi srpski reprezentativac u biciklizmu stigao do cilja i u triatlonu 1

Slepi srpski reprezentativac u biciklizmu stigao do cilja i u triatlonu

Milan Petrović (32) iz Leskovca, srpski paraolimpijac u biciklizmu, ostvario je ovih dana još jedan veliki uspeh – uspešno je završio trku u triatlonu u Beogradu tokom koje su učesnici morali da isplivaju dva kilometra, potom da biciklom predju 90 kilometara i na kraju istrče 21,1 kilometar.

Think Tank Town 4. i 5. oktobra, 13. put 2

Think Tank Town 4. i 5. oktobra, 13. put

Ove godine Festival književnosti „Think Tank Town“ doživljava svoje trinaesto izdanje; 4. i 5. oktobra, Leskovac postaje prestonica književnosti a ovogodišnja tema je „Posterotizam – od erosa do književnosti et vice versa“.

Festival mladih pozorišnih stvaralaca od 1. do 6. oktobra u Leskovcu 3

Festival mladih pozorišnih stvaralaca od 1. do 6. oktobra u Leskovcu

Draga publiko – i vi koji pripadate struci, ali i vi koji ste ‘samo’ ljubitelji teatra, a zbog kojih i nastaju predstave – pozivamo vas da podržite Festival Metamorfoza ne samo zbog decentralizacije srpskog teatra, no i zbog budućnosti pozorišta uopšte.

LIFFE od 18. do 22. septembra, 12. put 4

LIFFE od 18. do 22. septembra, 12. put

Ovogodišnje, dvanaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE održaće se od 18. do 22. septembra na više lokacija u Leskovcu.

Balkanska smotra mladih strip autora od 28. juna u Leskovcu 5

Balkanska smotra mladih strip autora od 28. juna u Leskovcu

Najstariji strip festival bivše Jugoslavije, Balkanska smotra mladih strip autora, održaće se ove godine 21. put u periodu od 28. do 30. juna u prostorijama Leskovačkog kulturnog centra, Narodnog muzeja i Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u organizaciji škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“.

Sedmoro maloletnika privedeno zbog napada na Rome u Leskovcu 7

Sedmoro maloletnika privedeno zbog napada na Rome u Leskovcu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu identifikovali su i priveli, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, sedam maloletnih osoba zbog sumnje da su učestvovali u napadima na pripadnike romske nacionalnosti u tom gradu, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Odbačena prijava za napad na novinara portala Jugmedia 9

Odbačena prijava za napad na novinara portala Jugmedia

Osnovno tužilaštvo u Leskovcu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Leskovčanina koji je pre skoro pet meseci pred policijom fizički napao novinara portala Jugmedia Dragana Marinkovića, gušio ga i vukao, pocepavši mu deo okovratnika i dugmad na mantilu i pretio da će ga ubiti.

Krvavi krst Marka Stojanovića 10

Krvavi krst Marka Stojanovića

Priča o Četvrtom krstaškom pohodu, odnosno padu Carigrada, dobila je svoju strip varijantu na jednom od najproduktivnijih i najuticajnijih prostora kad je reč o devetoj umetnosti.

Leskovačka crkva ne plaća dug za grejanje 13

Leskovačka crkva ne plaća dug za grejanje

Leskovačka crkva još nije platila dug za grejanje, koji je „isplivao“ još 2014. godine i tada je iznosio nešto više od 800.000 dinara, a novoimenovani v.d. direktora toplane Miloš Mićić rekao je da je čitava stvar i dalje na sudu, objavila je danas agencija Jugpres.

Vučić u Leskovcu tražio da ne bude dočeka građana 14

Vučić u Leskovcu tražio da ne bude dočeka građana

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića dočekalo je danas ispred fabrike „Aptiv Pakard“ u Leskovcu nekoliko desetina gradskih činovnika iako je ranije bio pripremljen organizovaniji i masovniji doček Leskovčana.

Udovičić obišao novu sportsku halu u Leskovcu 15

Udovičić obišao novu sportsku halu u Leskovcu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u Leskovcu posetio lokaciju i objekat sportske hale „Dom Partizana“, na kojem su završeni građevinski radovi krajem novembra, a za taj projekat Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo oko 60 miliona dinara.

PrvaPoslednja