Leskovac

Leskovačka crkva ne plaća dug za grejanje

Leskovačka crkva još nije platila dug za grejanje, koji je „isplivao“ još 2014. godine i tada je iznosio nešto više od 800.000 dinara, a novoimenovani v.d. direktora toplane Miloš Mićić rekao je da je čitava stvar i dalje na sudu, objavila je danas agencija Jugpres.

Vučić u Leskovcu tražio da ne bude dočeka građana

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića dočekalo je danas ispred fabrike „Aptiv Pakard“ u Leskovcu nekoliko desetina gradskih činovnika iako je ranije bio pripremljen organizovaniji i masovniji doček Leskovčana.

Udovičić obišao novu sportsku halu u Leskovcu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u Leskovcu posetio lokaciju i objekat sportske hale „Dom Partizana“, na kojem su završeni građevinski radovi krajem novembra, a za taj projekat Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo oko 60 miliona dinara.

Troje poginulo, 32 povređeno u prevrtanju autobusa kod Leskovca

U saobraćajnoj nesreći jutros oko 1.45 kada se na autoputu u blizini isključenjа zа Leskovаc prevrnuo autobus makedonskih registarskih oznaka poginule su tri osobe, а 32 su povređene, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Smenjen načelnik iz Leskovca zbog sukoba interesa

Načelnik Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj grada Leskovca Bojan Tojaga smenjen je danas na predlog gradonačelnika Gorana Cvetanovića zbog sukoba interesa u kome se našao jedan visoki činovnik tog odeljenja.

Hidroelektrana „Vučje“ zaštićen spomenik kulture

Nakon što je uvrštena u listu „Milestone“ kao objekat od opšteg značaja za razvoj i istoriju elektrotehnike u svetu, hidroelektranu „Vučje“ niški Zavod za zaštitu spomenika evidentirao je kao dobro koje uživa prethodnu zaštitu.

Mihajlović: Obnova lokalne infrastrukture

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišli su potpuno obnovljenu gradsku saobraćajnicu u mestu Grdelica, koja je samo jedna od ulica koju su Koridori Srbije obnovili zbog izgradnje autoputa koji prolazi pored te varošice.

Mihajlović: Radovi na obilaznici oko Leskovca od proleća 2019.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će „Putevi Srbije“ u decembru raspisati tender za izgradnju obilaznice oko Leskovca, a radovi vredni oko 240 miliona dinara trebalo bi da počnu na proleće.

Vranjanac novi direktor Narodnog pozorišta u Leskovcu

Dugogodišnji član ansambla Narodnog pozorišta „Bora Stanković“ koji je od 2006. godine glumac Narodnog pozorišta u Leskovcu Dragan Boža Marjanović, većinom glasova odbornika SO Leskovac izabran je za v. d. direktora ovog teatra.

Leskovac: Formirana koalicija SZS

U Leskovcu je danas potpisan sporazum kojim je formirana koalicija „Savez za Srbiju“ u ovom gradu i najavljen dalji zajednički rad više opozicionih stranka.

Ambasada Holandije finansira preradu voda u Leskovcu

Mistar zaštite životne sredine Goran Trivan i ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Henk van den Dol potpisali su sporazum o bespovratnoj pomoći iz programa Orio Kraljevine Holandije za fazu implementacije projekta upravljanja otpadnim vodama u Leskovcu.

Kada istina postane pravaziđena

„Festival književnosti „Think Tank Town“ ove se godine „suočava“ sa postistinom; to nije samo reč godine za 2016. godinu – po Oksfordskom rečniku – niti samo termin koji je prvi upotrebio Stojan Stiv Tešić; situacija kada istina kao koncept postaje prevaziđena jeste i ova trenutna, koju upravo živimo, kaže Saša Stojanović, direktor festivala.

Sporadična tortura u zatvorima

U saradnji sa drugim nevladinim organizacijama leskovački Odbor za ljudska prava predložiće izmene Zakona o izvršenju krivičnih sankcija koje će omogućiti formiranje nezavisnog tela za kontrolu uslova za izdržavanje kazne i ophođenja osoblja prema zatvorenicima.

PrvaPoslednja