Think Tank Town 14. put 1Poster za najavu festivala

Festival književnosti „Think Tank Town“ četrnaesti put je održan u Leskovcu, 2. i 3. oktobra pod sloganom „Igrana književnost“.

Ono šta ovo festivalsko izdanje izdvaja jesu novi prostor u kome se manifestacija dešava – kafana „Istorija“, epidemiološke mere zbog kojih nije bilo prisustva „žive“ publike, „live stream“ prenosi svih dešavanja i, najvažnije od svega, da nijedno dešavanje nije otkazano.

Prvog dana festivala nastupili su Predrag Vajagić sa svojom knjigom „Kći Rigoroza“, potom je predstavljena knjiga „Vreme vrta“ V. S. Mervina, u prevodu Alena Bešića, zatim je o Makijaveliju i Mandragoli govorio naš poznati filozof Ivan Milenkovič, da bi festival svečano otvorio Janko Baljak, filmski režiser i profesor na FDU.

Drugog dana zainteresovani su mogli da pogledaju i slušaju monodramu „Put za Jerihon“ Saše Stojanovića, u izvođenju Dragoslava Gileta Brankovića, zatim je promovisana knjiga „Pre života i posle smrti“ Save Dimitrijevića, koji se ovom prilikom predstavlja i kao romanopisac, iza toga je Dejan Acović govorio o korenima antičke drame, da bi Ljuba Živkov, po staroj i dobroj tradiciji, zatvorio festival svojim „Retrovizorom“.

„Festival književnosti ’Think Tank Town’ jedan je od retkih na ovim prostorima koji je održan u ’punom kapacitetu’, bez otkazivanja programa i sa planiranim gostima, a šta dokazuje da je najveći nekomercijalni festival na Balkanu bilo moguće održati uprkos okolnostima“, kaže Saša Stojanović, dodajući da se, pored Grada Leskovca i časopisa za Balkan ’Think Tank’, u organizaciji ovog puta pridružila i kultna kafana „Istorija“, koju vodi mladi slikar Filip Stamenković.

Organizacioni tim festivala čine Predrag Stanković, Jurica Dikić, Tanja Jovanović, Svetlana Stoiljković, Luka Stojanović i Saša Nikolić, uz podršku Danijele Slavković i Danijele Gičić iz sekretarijata festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari