Madlena Cepter: Malo je mecena iz čistog rodoljublja

Dobitnica francuskog Ordena viteza umetnosti i književnosti

Ostavite komentar


  1. Ne bih da zvucim maliciozno ali rodoljublje je pre svega placanje poreza u svojoj zemlji.
    To sto neko izbegne placanje tog poreza pa od tih para napravi operu ne pere obraz.
    Znaju se dobro 3 kriterijuma za definisanje poreskog obveznika.

    1. slazem se , porez treba da se plati tamo gde je stvoren profit. o tome pomno brinu porezniciu svakoj zemlji. gospodja madlena zepter je sve platila od svog oporezovanog novca.

    2. Порез се, Роловићу, плаћа тамо где се прави профит.

  2. U ime porodice i prijatelja, zahvaljujem gdji Cepter za dva poklona Srbiji :
    za Muzej Cepter u Knez Mihailovoj koji je dugo vremena bio jedini izlog srpskog slikarstva i za pozoriste Madelenijanum u Zemunu, gde smo gledali nezaboravne predstave.

  3. Neka Bog Blagoslovi Familiju Cepter sto stite one sto su prognni I sto znaju da Bog postoji ! Zato javno kazem I kada ljudi zakazu Bog ce biti uz Vas jer on prati I vidi vasa dela I vase misli koje su plemenite .

  4. Malo je neobicno procitati ovoliko mnogo opaski na racun drugih kako drugi ne rade nista, ne rade dovoljno, ili ne rade uopste i kako rade lose, od doticne gospodje. Prosto kao da ne radi to samo zato sto zeli da ucini nesto dobro, i dovoljno samo za sebe, nego mora da istakne jedno 15 puta koliko je to bolje nego svi drugi u istoriji. Malo previse poredjenja za nekog ko tvrdi da radi dobrocinstvo zbog dobrocinstva. Pre bih rekao cista hrana za ego.

    1. ipak ,ona je veliki dobrovoljni dobrocinitelj. pokusaj podsticanja drugih koji i previse imaju. na kraju,jedino , rezultat je mera svih vrednosti.

  5. Kako god ko, iz svog ugla, komentarisao ovaj intervju, ili ti, pojavu Madlene Cepter u našim, ili svetskim (Evropskim) multikulturalnim vrednostima, ukoliko je negativan, nije upućen, ukoliko poima stvarno stanje kulture pod našim nebom, već poduže vremena, ne može ostati slep na veoma veliki i stvarni domet pravih vrednosti koje u Muzeju Cepter, aukcijskoj kući MadlArt, izdavačkoj delatnosti Cepter book world i operi – teatar Madlenianum-mu svim građanima Srbije i ostalim-a, recimo turistima, bukvalno poklanja. Besmisleno je obesmišljavati te veličanstvene projekte naročito u, gotovo, eri naše distorzije, svih, a najpre kulturoloških vrednosti, rekao bih, od glave – vlasti, do repa, zahvaljujući vlasti neinformisanom i neobrazovanom kliru. Kada ni svetu ni sebi nismo imali šta da pokažemo, prilično vremena, Madlena je, kojoj veoma zahvaljujem na tome, stvorila uslove i otvorila vrata Srpske kulturne scene svakom zainteresovanom građaninu ma odakle došao. Kreativne poruke i posledice kulture ne morate razumeti, dovoljno ih je poštovati.

  6. Gospođo Cepter, evo ja imam jedan predlog, a to je da ovde osnujete laboratoriju, naučnoistraživačku stanicu, institut ili barem naučni klub gde bi svi koji imaju ideje za naučna istraživanja tu iste te ideje mogli da izlože. Ta ustanova bi bila osnova za spajanje istraživača i investitora koji žele da investiraju u nauku i naučna istraživanja. Jednom, pre 7-8 godina sam poslao email Vašem suprugu sa ovim predlogom, ali nikada nisam dobio odgovor. Ako Vi niste zainteresovani za investiranje u nauku već samo u umetnost, sigurno u Vašem poslovnom svetu imate poznanike kojima bi mogli da predstavite ovu ideju.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.