Makedonski sastav Mizar 16. decembra u Beogradu 1Foto: Promo

Kultni makedonski sastav Mizar najavio je da se posle sedam godina pauze vraća u Beograd koncertom 16. decembra u dvorani „Amerikana“ Doma omladine.

„U dosadašnjoj karijeri, Mizar je imao pet ukazanja, odnosno pet albuma, a najnovije šesto, koje će i promovisati na beogradskom koncertu, najavljeno je 2020. godine pesmom Galeb, najavio je bend, a prenosi nova.rs.

Mizar od 1981. godine predvodi kroz česte izmene u postavi gitarista i autor Gorazd Čapovski, a skopski bend je ove godine objavio singlove Izgoren od ova sonce  i Večna praznina, sa pevačem Zoranom Tortevskim.

„Puno nas lepih uspomena veže za Beograd i publika nas je uvek rado dočekivala. Tako smo i letos doživeli i razmenili snažne emocije s publikom u Ljubljani, Rijeci i Zagrebu, gradovima koje smo takođe posetili nakon prilično godina“, izjavio je Čapovski.

Kako je navedeno, singl Galeb je bio početak saradnje Mizara i pesnika Tihomira Jančovskog koji potpisuje stihove novih materijala poput Doagja den, Luzna i Glasnici na padot, dok je 1903 otpevana po tekstu književnika Petre M. Andreevskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari