Mapiranje istorijskih i političkih fenomena 1

Nakon suspendovanja programa Gradske galerije savremene umetnosti Smederevo u izložbenom prostoru na Trgu Republike zbog završenog procesa restitucije, njene izložbene aktivnosti biće nastavljene, do daljnjeg, u prvoj izložbenoj sali Muzeja u Smederevu.

Naredna izložba u okviru godišnjeg programa Gradske galerije savremene umetnosti Smederevo je izložba umetnika Zorana Dimovskog.Na izložbi POKLON/ GIFT biće predstavljeni radovi velikog formata rađeni na papiru, nastali tokom 2016. i 2017. godine.

Izložba je zamišljena u formi jednostavne prezentacije radova, čija zajednička osobina jeste mapiranje istorijskih i političkih fenomena, odnosno domena njihovog uzajamnog delovanja. Kroz predstavljene radove autor razmatra savremeni trenutak i pokušava da u novoj interpretaciji realnosti uspostavi govor i relaciju između sadašnjih visoko tehnoloških i socijalno razvijenih sistema i prethodnih civilizacijskih fenomena, kao što su totalitarna društva i hladan rat.

Radovi su bazirani na ispisanim tekstovima velikih dimenzija, koji u svojoj osnovi i sami po sebi jesu jednostavan i snažan komunikacioni alat, koji uz značenja ispisanog teksta čine jasan narativ i simbolični izraz autora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari