maraja keriFoto: EPA-EFE/ALBA VIGARAY

Maraja Keri je tužena povodom navodnog kršenja autorskih prava svojom čuvenom prazničnom pesmom All I Want for Chistmas Is You.

Ovo je već drugi put da je Maraja Keri tužena zbog ove pesme, a oba puta iza tužbe je stajao tekstopisac Endi Stoun, koji je svojevremeno nastupao kao Vins Vans.

Stoun je istoimenu pesmu izbacio 1989. godine sa svojim bendom The Valiants i ona je dostigla veliku popularnost u prazničnom periodu 1993. godine.

Maraja Keri je svoju pesmu objavila 1994. godine, a prethodnu tužbu iz prošle godine povukao je sam Stoun pre odlaska na sud.

U novoj tužbi navodi se: „Fraza ’sve što želim za Božić si ti’ danas deluje kao ne tako retka, ali je bila vrlo specifična 1988. Pritom, posebna kombinacija akorda u melodiji je više nego 50% klon originalne verzije, u liričkom i muzičkom smislu“.

Maraja Keri nije sama pisala ovu pesmu

Maraja Keri je svoju pesmu napisala zajedno sa Valterom Afanasijefom na leto 1993. godine, a ovu novu tužbu još nije prokomentarisala.

Kako se njena i njegova verzija pisanja pesme ne poklapaju, Stoun je to iskoristio kao još jednu osnovu za tužbu i kao argument da njoj nije strano da laže.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey)

Prošla tužba podneta je junu prethodne godine, ali je u novembru te iste godine Stoun povukao bez ikakvog objašnjenja.

Pesma Maraje Keri povezuje se sa novogodišnjim i božićnim praznicima i svake godine skoči broj slušanja u to vreme.

Keri je već objavila video u kome najavljuje povratak pesme na svom Instagramu 1. novembra.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari