Maraja Keri se tereti za 20 miliona dolara zbog navodnog kršenja autorskih prava u pesmi "All I Want for Christmas Is You" 1Foto: Pixabay

Maraja Keri je tužena za 20 miliona dolara (16 miliona funti) zbog navodnog kršenja autorskih prava za hit „All I Want for Christmas Is You“.

Pevačica i njen ko-scenarist Valter Afanasjev su imenovani u tužbi koju vodi tekstopisac Endi Stoun.

Keri je objavila pesmu 1994. kao deo svog albuma „Merry Christmas“ i kasnije je prepoznata kao jedan od najpoznatijih svečanih hitova.

U pravnim dokumentima podnetim američkom okružnom sudu u istočnom okrugu Luizijane, Stoun tvrdi da je koautor pesme 1989. godine i da nikada nije dao dozvolu za njeno korišćenje.

U dokumentima, do kojih je došla PA Media, stoji da su Keri i njeni saradnici „svesno, namerno i namerno učestvovali u kampanji“ da prekrše Stounova autorska prava za pesmu.

Navode da su tuženi izvršili i „radnje neosnovanog bogaćenja neovlašćenim prisvajanjem rada tužioca i dobre volje povezane s tim“.

„Merry Christmas“ je objavio Columbia Records 1. novembra 1994. i postao je najprodavaniji američki božićni album svih vremena, prodat u više od 15 miliona primeraka širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari