„Test za SANU, ali i institucije uopšte“: Sagovornici Danasa o predlogu da Marina Abramović bude inostrani član

Ostavite komentar


  1. Поставите Брену као почасног члана.Политика,демократија је свуда погазила морал,човечност,бисерне радне вредности.Ово је свет мутаната.

  2. Zar nemate druga posla, vrhovna sastanistička sveštenica treba da udje u SANU, pa onda ste isti ko i ona, kakva avangardna umetnica, bićete krivi ako to dozvolite!

  3. I sama nominacija za prijem je urušavanje značaja SANU. Koliko priznatih naučnika u Srbiji ne mogu ni da sanjaju o prijemu?

  4. gospodo, zašto favorizujete ovu kanddaturu, nije korektno prema ostalim kandidatima

  5. Marina Avramović je sasvim kompatibilna sa današnjom SANU i odlično će se uklopiti. Na njeno formiranje uticao je otac Voja, partizanski komandant i jedan od vodećih ljudi u Titovoj Jugoslaviji, kao i privilegovano detinjstvo u elitnom ukruženju, što će trajno odrediti njen odnos prema prošlosti, poreklu, tradicionalnim vrednostima, korenima, odnos koji je manje sklonost a više bekstvo, manje afinitet a više averzija. U tom kontekstu treba tražiti njenu sklonost da se po svaku cenu prelaze sve granice, njeno uverenje ta treba i mora sugestivno delovati na dezorijentisane, njeno čvrsto uverenje da će bilo kakav čin, koji bi u tuđem izvođenju biti sablažnjujući i profan, u njenom izvođenju biti umetnost. Premda ne u istim disciplinama, uporedio bih je sa akademikom Vladimirom Kostićem, koji je hrabro ukazivao na to da je Kosovo izgubljeno, kao i sa akademikom Vladicom Cvetkovićem, koji hrabro, protivno struji pruža podšku napretku i kopanju litijuma.

  6. ma, jok, mora ona prvo da dobije nobelovu nagradu da bi mogli da je prime u SANU.
    bez toga ne bi trebalo bar po mom misljenju.

  7. Neozbiljni muškarci ne primaju ozbiljne žene, plaše ih se. Posebno penzionerski lobi u SANU.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.