Međunarodni festival folklora ESTAM prvi put na više lokacija 1Foto: Promo

 

Međunarodni festival folklora ESTAM, koji organizuje Studentski kulturni centar Kragujevac. po prvi put biće održan u više gradova i u različitim mestima.

Ovogodišnji, šesti ESTAM po redu, održava se od 29. jula do 1. avgusta, na nekoliko različitih lokacija.

Festival se otvara 29. jula u 20 sati i 30 minuta u Velikom parku u Kragujevcu.

Sutradan, od 19 sati repertoar ESTAMA imaće prilike da pogledaju posetioci manifestacije Dani srpske šljive u Stragarima.

Trećeg dana manifestacije ESTAM „gostuje” u Drvengradu na Mećavniku. Početak koncerta je u 19 sati.

ESTAM se završava na istom mestu i u isto vreme gde je i počeo, četvrtog dana, 1. avgusta u kragujevačkom Velikom parku.

– Slaveći tradicionalnu igru kao izraz univerzalnog jezika razumljivog svima, a samim tim i kao dragoceno sredstvo komunikacije i povezivanja, festival će okupiti ansamble iz Meksika, Kolumbije, Čilea, Bugarske i Srbije. Publiku očekuje raznovrsnost igara, melodija i raskošnih tradicionalnih kostima na sceni, ali i mogućnost da zaigra sa svim učesnicima koji će tih dana biti gosti SKC-a i Kragujevca, poručuju organizatori manifestacije iz Studentskog kulturnog centra.

Festival ESTAM je podržan od strane Grada Kragujevca i Ministarstva kulture i nalazi se na listi festivala Nacionalne sekcije CIOFF-a, Međunarodnog saveta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture.

Kao i do sada ulaz na sve koncerte ESTAM-a je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari