Meka fotografije 1

Izložba photoMUNCHEN postala je najveća izložba fotografskih dela u Minhenu i celokupnoj Južnoj Nemačkoj.

Ove godine je u trećem izdanju 188 fotografa izlagalo svoja dela nastala u poslednjih 12 meseci. Ovo je jedan od ključnih kriterijuma selekcije.

Na trodnevnoj izložbi od 15. do 17. novembra na malom rečnom ostrvu u Minhenu tzv. Praterinsel izlagali su renomirani fotografi kao što su: Roger Fritz, Armin Smailović, Matthias Ziegler, Dylan Don ili Alina Oswald.

Ovu izložbu dopunjuje i sedam specijalnih tematskih projekata, kao, na primer, prvi put predstavljena dokumentacija „Agent Orange“ švajcarskog fotografa Rolanda Šmida, koji se poslednjih 20 godina bavi pitanjem posledica rata u Vijetnamu ili pak „Pogled drugoga – život sa demencijom“ u kome je reč o fotografijama ljudi sa Alchajmerovom bolešću u Alzheimer Gesellschaft Munchen u kojima se njihov svakodnevni život dokumentuje.

Tu su i fotografije tzv. Showcase o temi fotografije načinjene sa letećih objekata (flying drone), koje bivaju sve učestalije profesionalno primenjivane.

Šef-selektor ove manifestacije je renomirani kreativni direktor Reto Brunner. Bruner veli da je osnovni kriterijum izbora 188 fotografkinja i fotografa bio da iz mnoštva fotografija sa empatijom, dubinom i humorom izabere one koje „upadaju u oči“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari