"Na Bogojavljensku noć": Novosađani se prisetili Balaševića, od medija jedino RTS imao pristup, ostalima zabranjen prolaz 1Foto: Ž. B.

Novosađani i njihovi gosti iz raznih krajeva Srbije, okupili su se večeras ispred kuće Đorđa Balaševića u Ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu. Fondacija „Balašević“ upriličila je program pod nazivom „Na Bogojavljensku noć“, kao sećanje na koncerte koje je Đole izvodio tradicionalno na ovu noć.

U toku programa puštane su pesme i Balaševićevi govori, odnosno prave stendap tačke. Okupljenima se nekoliko puta obratila Olivera Balašević, supruga preminulog kantautora i pesnika.

Ona je zahvalila što na ovaj način sećanje na Balaševića nikako ne bledi.

Novinarskim ekipama nije bilo dozvoljeno da se kreću ulicom i proprate program. Odnosno, to pravo su imali samo kolege sa javnog servisa, Radio televizije Srbije, koji je prenosio događaj.

Ostale novinare, policija je puštala, ali privatno obezbeđene „Intersec“ koje je angažovano da osigurava sve, nije. Stvorila se tako naivna situacija, policija se pravila da ne primećuje kako novinari ne mogu da se kreću, a privatno obezbeđenje ih nije puštalo, iako je Ulica Jovana Cvijića još uvek javna površina.

U ograđenom delu sa stolicama, ispred koje je bila mala bina, u publici je bilo poznatih Novosađana i predstavnika grada, poput zamenika gradonačelnika Igora Crnobarca.

Program je počeo pesmom „Slovenska“, svirali su i tamburaši koji su pratili Đoleta na koncertima, a organizovana je i modna revija porodičnog brenda.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari