Na kulturnoj sceni Srbije nema prostora za smelost

Povodom filma "U šifonjeru" prikazanog na Merlinka festivalu, rediteljka Tamara Broćić i scenaristkinja Đurđica Bošković za Danas

Ostavite komentar


  1. A šta vi zapravo hoćete ? Ko vas guši i ko vam brani da radite šta hocete u svojim kucama ?! Hocete po ulici da nosate zastave i hodate polugoli….? Nećete !!! Ako dobijete vi takva prava onda nudisti imaju pravo da hodaju goli , swingeri da swinguju po ulici !!!! Za mene je pojam nudizam i swing način života poprilično prirodnije ponasanje od vašeg homoseksualizma, ali od njih niko ne veliča svoja opredeljenja u ne traži neka prava…. šta bre vi hoćete zapravo !!!!

    1. U ogovorima na postavljena pitanja novinara autorke filma ne velicaju homoseksualizam niti se zalazu za prava homoseksualaca . Govore o atmosferi i uslovima u kojima se snimaju filmovi. Sve čestitke za osvojenu nagradu!

Ostavite komentar


Kultura

Alis Manro

Preminula književnica Alis Manro

Kanadska spisateljica kratkih priča i dobitnica Nobelove nagrade Alis Manro, koja je više od 60 godina proučavala svakodnevni život kroz prizmu kratke fikcije, umrla je u 92. godini u staračkom domu u Ontariju. Bolovala je od demencije više od decenije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.