Nagrada lutkarki Olgici Trbojević Kostić 1Foto: NP "Toša Jovanović"

Na 51. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, koji  se od 20. do 28. aprila održavaju u Kragujevcu u onlajn izdanju, zrenjaninska lutkarka Olgica Trbojević Kostić nagrađena je za ulogu Kuma lije u predstavi “Ježeva kućica”, prema tekstu Predraga Bjeloševića nastalom po motivima poeme Branka Ćopića, a u režiji Lilijane Ivanović.

Na najznačajnijem nacionalnom lutkarskom festivalu ove godine, u takmičarskom delu, učestvovalo je sedam pozorišta sa osam predstava.

Dečije pozorište Subotica izvelo je predstave “Kuku Todore” i “Tiritarka Haragtar”, NP “Toša Jovanović” Zrenjanin učestvovalo je sa predstavom “Ježeva kućica”, Pozorište mladih Novi Sad sa predstavom “Debela”, Malo pozorište “Duško Rdaović” sa predstavom “Guliver”, Pozorište lutaka “Punokio” sa predstavom “Ivica i Marica”, Pozorište za decu Kragujevac sa predstavom “Bambi” i Pozorište lutaka Niš sa komadom “Snežna kraljica”.

Domaćin festivala je Pozorište za decu Kragujevac, koje je emitovalo dečije predstave na zvaničnom Jutjub kanalu Susreti Pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari