Najbolja smederevska predstava „Murlin Munro“ 1Foto: Danas

Teatarsko ostvarenje „Murlin Murlo“, pozorišta „Kreativni haos“ iz Smedereva, u režiji Nevene Rakočević, proglašeno je za najbolju predstavu tradicionalnog, 11. po redu, Festivala „Živka Matić“ u Požarevcu.

Inače, ovom smotrom pozorišni amateri odaju počast glumici Živki Matić (1923-1998), rodom iz Požarevca, poznatoj po ulogama u brojnim TV serijama, među kojima su najpoznatije „Građani sela Luga“ i „Ljubav na seoski način“.

U takmičarskom delu ovogodišnjeg festivala publika je videla predstave, „Kraj vikenda“, „Kokoška“, „Hamlet u selu Mrduša Donja“ i „Murlin Munro“, u izvođenju glumaca-amatera iz Starog Sela, Jagodine, Kostolca i Smedereva.

Žiri festivala doneo je odluku da za najbolju glumicu festivala proglasi Aleksandru Ćevap iz Pozorišta „Maska“ Staro Selo za ulogu One u predstavi „Kraj vikenda“, dok je najuspešniji glumac bio Dejana Miloševića iz kostolačkog Pozorišta „Castellum“ u ulozi Pulja u predstavi „Hamlet u selu Mrduša Donja“.

Pobednička predstava biće odigrana u čast pobednika na festivalu „Milivojev štap i šešir“, u čast barda našeg glumišta, takođe Požarevljanina Milivoja Živanovića, u februaru sledeće godine.

Ovogodišnji Festival je prigodnim govorom proglasio završenim direktor Centra za kulturu Požarevac Dragi Ivić koji je rekao da zovu „nas srpski Edinburg, jer imamo četiri festivala, sva četiri su u čast glumaca“. „Živka“ je ove godine postavila novu lestvicu i nadam se da će tako biti iz godine u godinu“ – kazao je Ivić, zatvarajući festival.

U čast pobednika izvedena je predstava „Buba u uhu“, „Teatra 13“ iz Blaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari