Nakon nekoliko decenija gostuje opera u Novom Pazaru: "Simfonija različitosti" u Koncertnoj dvorani 1Foto: Beta/Ishak Slezović

Na koncertu „Simfonija različitosti“ u ponedeljak 9. januara, učestvuju primadone beogradske opere Jadranka Jovanović i Nataša Tasić-Knežević, kao i novosadska diva Danijela Jovanović. Tako, posle nekoliko decenija, u Novom Pazaru gostuje opera.

Organizatori ovog muzičkog spektakla koji će biti održan u novopazarskoj Koncertnoj dvorani su Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru (IUNP) i Matica bošnjačka. Učestvovaće još i kulturno-umetnička društva „Mladi“ i „Golija“. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture Srbije.

Predsednik Matice bošnjačke i narodni poslanik Jahja Fehratović podseća da su, u ovom gradu, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, gostovale opere, ali je ta tradicija prekinuta.

– Ovim događajem, koji publika sa nestrpljenjem očekuje i smatra nesvakidašnjim kulturnim događajem, ta tradicija će da oživi i elitni događaj da postane sastavni deo kulturne ponude u gradu – ocenjuje Fehratović.

Organizatori tvrde da, u ovom delu Srbije, vlada veliko interesovanje i očekuje se dolazak brojnih gostiju, državnih zvaničnika i kulturnih poslenika iz regiona. Ulaz je besplatan.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari