Nigde se javno ne govori da su deca građani drugog reda

Umesto dečije pameti na ovome svetu uglavnom vlada glupost odraslih. * Stručnjaci za jezik su vrlo ozbiljni odrasli koje naprosto ne razumem niti imam preveliku želju da shvatim način na koji kroje jezičnu politiku.
Pisac Ana Đokić, čija je slikovnica "Strašna priča" za kratko vreme doživela hrvatsko i srpsko izdanje

    Ostavite komentar


    Kultura

    Volimo te, Jagoše: U Beogradskom dramskom pozorištu obeležena godišnjica smrti jednog od najvećih reditelja ovog prostora 10

    Volimo te, Jagoše: U Beogradskom dramskom pozorištu obeležena godišnjica smrti jednog od najvećih reditelja ovog prostora

    "Jagoš u pozorištu ne radi samo kao reditelj, jer on u pozorištu i nije samo reditelj. On je u pozorištu sve; on je i glumac, on je i ceo ansambl, on je i publika, on je i scena, i loža, i prva, druga i treća galerija, on je i pozorišna biblioteka, on je četka i boja, i čekić i ekser, i konopci i reflektori, i svila i vatra, i kulisa i zavesa. On je sve to možda samo zato da bi nam pokazao da je svet bez ljubavi jedno isušeno, slano i jalovo morsko dno", govorio je o Jagošu Markoviću akademik Ljubomir Simović, kad mu je 2015. godine uručivao nagradu “Mića Popović”.

    Naslovna strana

    Naslovna strana za 19. septembar 2024.
    Galerija

    Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

    Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

    Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

    Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.