Nikola RokvićPhoto: Marija Mladjen/ATAImages

Nikola Rokvić, domaći pevač lakih nota, u žiži javnosti je zbog velikog humanitarnog podviga.

Rokvić je 22. aprila krenuo iz Beograda put Grčke, odnosno Egine, da bi se poklonio Svetom Nektariju Eginskom. Put od 1.060 kilometara je prešao pešaka, a sve u cilju sakupljanja novca za kupovinu aparata za dijagnostikovanje kancera mozga kod dece i renoviranje dela dečije onkologije.

Za 31 dan šetnje, Nikola Rokvić je skupio 31 milion dinara. On je 22. maja stigao u manastir Svetog Nektarija, gde ga je sačekala porodica, supruga Bojana sa decom, majka Slavica i brat Marko, a pevač je u manastir stigao uz svetovnu pesmu i bosih nogu.

Inače, sa suprugom Bojanom Rokvić je osnovao fondaciju „Porodica“ u okviru koje će pomagati nezbrinutoj i bolesnoj deci, kao i talentovanoj deci kojoj je potrebna novčana pomoć.

Tokom prethodnih mesec dana, pevačev put se pratio preko društvenih mreža. Javljao je da prelazi po 30 kilometara dnevno, i prenosio uvid u teškoće s kojima se suočava, ali i da ne odustaje. U jednom trenutku, njegovom hodočašću se pridružio i glumac, Ivan Bosiljčić. Njegovu misiju prate tri prijatelja koji voze kamp prikolicu, tako da mu je bilo omogućeno da ima osnovne uslove za odmor.

Nikola Rokvić – biografija

Nikola Rokvić je pevač kako narodne tako i zabavne muzike. Rođen je 1985. godine u Beogradu. Sin narodnjačke legende Marinka Rokvića. Prvi put se predstavio javnosti 2003. na muzičkom festivalu u Budvi. U narednim godinama pevao je u okviru Grand produkcije, sa nekim manjim i većim hitovima za širu publiku. Njegova kafanska lična karta bi verovatno bila „Med i slatko grožđe“, balada koju često sviraju i pevaju kako bendovi na proslavama tako i na pevačkim takmičenjima.

Nakon 2010. godine, menja muzički žanr i okreće se čistoj pop muzici, a pesma „Našao sam te“ je bila veliki hit na albumu „Ovaj put“. Blizak je i sa drugim (nespojivim) muzičkim žanrovima, pa se našao i kao gost na poslednjem albumu grupe Beogradski sindikat.

Učestvovao je 2010. godine u Survajvoru, na Filipinima. U ovom zabavno takmičarskom programu je i upoznao svoju sadašnju suprugu, manekenku Bojanu Barović. Njih dvoje danas imaju troje dece.

Ostao je duboko vezan za svoje korene u Petrovcu i Koluniću, rodnom selu njegovog oca Marinka. On i njegov brat Marko učestvuju i pomažu infrastukturu ovog mesta, obnavljaju lokalne puteve i crkve, i učestvuju u organizaciji događaja i koncerta ove zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari