O čemu se u Novom Pazaru govori i ćuti 1Foto: S. Župljanin

Priča se…Novopazarski slikar Ervin Ćatović jedan je od ovogodišnjih laureata „Prolećne izložbe“, koja je otvorena u umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ .

Ovom izložbom obeležavaju se dva velika jubileja – devet decenija organizovanja izložbe pod ovim imenom i vek postojanja ULUS-a. Žiri je Ćatoviću dodelio „Zlatnu paletu“ u oblasti slikarstva, jer „jasno i ćutljivo, potezom i bojom uvodi gledaoce u atmosferu slike“ i „od početka do danas prati ga snažan, ekspresivan i lični stil“.

Ovaj novopazarski slikar likovnim stvaralaštvom se bavi blizu tri decenije. Njegove slike videla je publika u zemlji i inostranstvu na četrdesetak samostalnih i više od 200 kolektivnih izložbi. Dobitnik je više nagrada. Ćatović je profesor na fakultetima likovnih umetnosti na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru i u Zvečanu.

Ćuti se….

„Pero istini“ je nagrada koju je, polovinom devedesetih godina, ustanovila novopazarska nevladina organizacija Kulturni centar „Damad“. Bila je to prva ustanovljena nagrada u Srbiji i dodeljivala se „za izraženu ličnu, intelektualnu, umetničku i građansku hrabrost u afirmaciji istine“. Dodeljena je sedam puta za spisateljske vrednosti autorima iz Srbije, Crne Gore i BiH. Poslednji put je dodeljena 2003. godine. S. Novosel

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari