Objavljen trejler Kristofer Nolanovog filma o tvorcu atomske bombe 1Foto: Universal Pictures / Planet / Profimedia

Studio Universal Pictures objavio trejler za dugoočekivani film „Openhajmer“. U pitanju je novo ostvarenje proslavljenog reditelja Kristofera Nolana o Robertu Openhajmeru, poznatom američkom fizičaru i izumitelju nuklearne bombe.

„Openhajmer“ prikazuje život ovog cenjenog naučnika, koji je bio jedna od glavnih figura u projektu „Menhetn“, velikog istraživačkog napora SAD usredsređenog na stvaranje nuklearnog oružja, aktuelnog od 1942. do 1946. godine.

Naslovnog junaka filma igra Kilijan Marfi, u svojoj prvoj glavnoj ulozi u filmu Kristofera Nolana. Podsećamo vas, irski glumac je do sada glumio u Nolanovim filmovima „Početak“, „Betmen počinje“, „Mračni vitez“, „Uspon Mračnog viteza“ i „Dunkirk“.

„Uvek ću se odazvati Krisovoj ponudi, bez obzira na veličinu uloge“, rekao je Marfi ranije za Gardijan i dodao: „Dovoljno je da me zovne i ja ću biti tu.“

U filmu se pojavljuju i Emili Blant, Florens Pju, Robert Dauni Džunior, Met Dejmon, Beni Sefdi, Rami Malek, Kenet Brana i Džoš Hartnet.

„Openhajmer“ je adaptacija biografskog romana „Američki Prometej: Trijumf i tragedija Džej Roberta Openhajmera” Kaija Birda i pokojnog Martina Džej Šervina, koji je dobio Pulicerovu nagradu 2006.

Film stiže u bioskope 21. jula 2023. Pogledajte njegov trejler u nastavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari