Objavljena nova sezona u Beogradskoj filharmoniji 1Foto: Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija najavila je danas sezonu 2018/2019 pod nazivom “Bitije ljudsko”, a čine je 25 koncerata podeljenih u pet ciklusa – Mrakobes, Izviiskra, Ašikovanje, Uzvišenije i Mudroslovlje.

Najveće novine u sezoni su nastupi sa horom „Obilić“ AKUD „Branko Krsmanović“ nakon nekoliko godina pauze, i koncertna izvođenja opera, koje šef-dirigent Gabrijel Felc posebno izdvaja.

Mračni i sagama isprepletani „Dvorac Plavobradog“ Bele Bartoka je kao dobar krimić, jer kad jednom počne, ne možete se odvojiti od njega. To delo ćemo koncertno izvesti, isto kao i prvi čin opere „Valkire“ Riharda Vagnera, u kojoj jedan čovek, ranjen i u bekstvu od neprijatelja, upoznaje svoju sestru i zavoli je, rekao je Felc.

Publiku će obradovati lista svetski poznatih solista, kao što su pijanista Nikolaj Luganski, klarinetista Andreas Otenzamer, violinistkinja Alina Pogostkina, violončelista Kristijan Poltera, harmonikašica Ksenija Sidorova, kao i dobro poznati dirigenti Mihail Jurovski, Danijel Rajskin, Aleksandar Vedernikov, Hauard Grifits.

Za dosadašnje pretplatnike počela je prodaja kompleta za narednu sezonu, a oni koji to žele da postanu od 23. aprila imaće tu mogućnost kada će kompleti moći da se kupe i onlajn. Prodaja po ciklusima počinje 7. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari