Odložen tradicionalni ciklus koncerata Novosadsko muzičko leto 1Foto: Promo

Manifestacija Novosadsko muzičko leto koja je trebalo da se održi od 31. jula do 9. avgusta odložena je zbog epidemije korona virusa.

Organizator festivala, Muzička omladina Novog Sada, saopštila je da su ove, kao i prethodnih godina, pažljivo odlučivali koji izvođači će nastupati.

„Koncerti na otvorenom, koji daruju poseban štimung, brižljivi odabir renomiranih izvođača i ležerniji žanrovski koncept, bili su i ovaj put vodeće smernice u osmišljavanju ove poznate letnje manifestacije. Tako su pored umetničke, planirani i programi etno i džez muzike, a u izvođenju uglednih domaćih solista i ansambala“, rečeno je u saopštenju Muzičke omladine Novog Sada.

Ipak, kako kažu, i pored pažljive pripreme, zbog epidemije korona virusa Novosadsko muzičko leto je moralo da se odloži, ali nije precizno određeno kada će se održati.

„Svakodnevno pratimo dešavanja i nadamo se ćemo sve ono na čemu smo brižljivo i vredno radili u proteklom periodu i pored neizvesne situacije, ipak do kraja uspeti i da ostvarimo. Iako nam se u ovom trenutku čini nesuvislim precizno objavljivanje novog termina naše manifestacije, mi ćemo biti spremni da je organizujemo čim se situacija s epidemijom virusa kovid-19 popravi, naravno uz strogo poštovanje svih propisanih mera zaštite, odnosno ne dovodeći u pitanje bezbednost i zdravlje naših sugrađana“, istaknuto je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari