Premijera predstave “Bela Griva” u Pinokiu 1Foto: Pozorište "Pinokio"

U lutkarskom pozorištu Pinokio sinoć je održana premijera lutkarske predstave „Bela Griva“.

Predstava je rađena po motivima knjige autora Rene Gijoa dok je istu režirao Predrag Stojmenović a dramatizaciju uradila LJubinka Stojanović.

Zasluge za idejno rešenje kostima, scenografije i lutaka idu Borisu Čakširanu, dok je za muziku zaslužna Teodora Sparavalo a za scenski pokret Mirko knežević.

Publika je sa punom pažnjom posmatrala scenske efekte koji su pratili dramatičnu priču prijateljske ljubavi između divljeg konja i mladog ribara.

Ova priča nam ukazuje i na važnost slobode koje god da smo vrste, kao i poštovanja svih živih bića koja imaju osećanja. Prirodu treba negovati kao i sve njene stanovnike.

Lutke konji koji su u potpunosti dočarali efekat pravih, predvođeni glumcima, ostavili su bez reči sve prisutne i pribrali najveći aplauz na kraju.

Pozorište lutaka Pinokio strogo poštuje pravila o bezbednosti publike, pa je u pozorištu obavezno nositi zaštitnu masku. Razmak između sedišta je dva metra odnosno dva sedišta.

Osim premijernih predstava periodično, organizuje i vikend predstave, subotom i nedeljom od 12 i 17h. Repriza Bele grive održaće se u subotu od 12 časova.

Repertoar možete pronaći ovde, dok informacije o ulaznicama ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari